Gaziantep'teki PKK/KCK davasının görülmesine devam edildi

Gaziantep'teki PKK/KCK davasının görülmesine devam edildi
Gaziantep'teki PKK/KCK davasının görülmesine devam edildi

Gaziantep'te, bölücü terör örgütüPKK/KCK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında aralarında HDP ve DBP yöneticileri ile görevden uzaklaştırılan 2 CHP'li ilçe belediye meclisi üyesinin de bulunduğu 91sanığın yargılanmasına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülenduruşmaya tutuksuz sanıklar ile avukatlarıkatıldı. Tutuklu sanıklar, duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile cezaevinden bağlandı.

Sanıklar, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, suçsuz olduklarını öne sürdü.

Avukatlarda müvekkillerinin suçsuz olduğunu ifade ederek, sanıkların herhangi bir örgütsel faaliyetlerinin bulunmadıklarını savundu.

Mahkeme heyeti, sanıklar Abdullah İ,İsmail B, Mehmet Ö, Müslüm K, Selman T, Durri K, Güler E, Azime B, Cuma Ali T, Musa A. veHurşit B.'nintutukluluk halinin devamına karar verdi.

Tutuklu sanıklar B.Y, İ.A, M.A, R.E, T.A. ve H. S'nin yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar veren heyet, diğer sanıkların yurt dışına çıkış yasağının devamına hükmetti.

- Soruşturma safhası

Gaziantep'te14 Kasım 2019'daterörörgütüPKK/KCK'nınsözde "kent meclisi", "gençlik hareketi", "cezaevi", "kadın" ve "siyasi alan" yapılanmalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarındaHDPGaziantepİl Başkanı Müslüm K. ve DBP İl Başkanı Abdullah İ'nindebulunduğu 54 şüpheli gözaltına alınmış, 32 kişi tutuklanmıştı. Yürütülensoruşturma kapsamında 61 sanık hakkında dava açılmıştı.

Devam eden soruşturma kapsamında,14 Temmuz 2020'dedüzenlenen ikinci operasyonda aralarında HDPGaziantepİl Başkanı Musa A. veCHP'nin 2 belediye meclis üyesinin de bulunduğu 33 şüpheligözaltınaalınmış, şüphelilerin 18'i tutuklanmıştı. Devam soruşturma kapsamında 30 sanık hakkında açılan dava, 61 sanıklı ana dava ile birleştirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.