Metin2 En Sık Kullanılan Gm Kodları

Metin2 En Sık Kullanılan Gm Kodları

Metin2 pvp server sayısının artması ile birlikte server yöneticilerinin artması gm kodlarına duyulan ihtiyacı da artırmıştır. Metin2 gm kodları arasında en sık kullanılan gm kodlarından biri Drop Açma gm kodlarıdır. Server sahipleri oyunlarında kazanılan exp ve düşürülen altın droplarını ayarlayarak oyunlarının zorluklarını belirlemektedirler.

Drop açma kodları şu şekildedir:

İtem Drobu : /priv_empire 0 1:item 5000 48

Yang Drobu : /priv_empire 0 2:gold 5000 48

Yang Drobu : /priv_empire 0 3:igold10 5000 48

Exp Drobu : /priv_empire 0 4:exp 5000 48

Buradaki 0 sayısı tüm krallıklar için drop açmanızı sağlarken 500 değeri de dropların oranıdır. Kodlar bu şekilde yazılıp kullanıldığında pvp serverler’de item düşme, yang düşme ve exp kazanma oranları % 500 olarak ayarlanmış olur. Sonda bulunan 48 sayısı da dropların süresini belirtmektedir. Serverinizi aç kapa yapmadığınız sürece droplar hiç kapanmadan 48 saat açık kalacaktır. Zaman zaman oyuncular açık kalan droplar kapandığında oyuncular bunu farketmektedir ve dropları açma isteğinde bulunmaktadır. Bu şekilde manuel olarak drop açma işiyle uğraşmak istemezseniz dropları daima açık tutan ya da tek tıkla drop açmanıza yarayan bir quest oluşturup kullanabilirsiniz. Bunun için googleda araştırma yapabilirsiniz. Bu yazımızda sadece manuel yani el ile drop açma olayını anlatmaya çalıştık.

Metin2 + Basma Kodları

Bir diğer sık kullanılan gm kodu ise + basma gm kodlarıdır. Oyununuzu düzenlerken dönüşüm eklediğinizde dönüşümlerden önce eşyalara artı basılması gerekir. Artı basmak içinse bazı artı basma itemlerine ihtiyaç duyulur. Server sahibiyseniz oyununuzu şekillendirmek adına + basma kodlarını npc satıcılarına ya da kesilen moblara eklemek istersiniz. Eklemek içinse + basma kodlarına ihtiyaç duyarsınız. Metin2 pvp serverler konusunda tecrübesizseniz ekleme konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz ancak bu kodların bir kısmını ihtiyaç duyacağınızı düşünerek paylaşmak istedik.

Kırık zırh parçası 30005

Ork dişi 30006

Ork dişi + 30077

Başlangıç el kitabı 30008

Başlangıç el kitabı 30078

Bilinmeyen ilaç 30009

Bilinmeyen ilaç+ 30083

Yeti postu 30014

Yeti postu + 30089

Şeytan hatırası 30015

Örneğin: Npcye kırık zırh parçası eklemek istiyorsunuz diyelim, burada ihtiyacınız olan kod 30005 kodudur. Bu kodu kullanarak npcye ekleme yapabilirsiniz. Gm hesabınızdan itemi doğrudan envaterinize almak isterseniz de yazmanız gereken kod /i 30005’dur. Bu kodu yazdığınızda envanterinizdeki ilk boş alana Kırık Zırh Parçası gelecektir.

Korona salgınından dolayı evde kalan birçok insan metin2 pvp server kurma girişiminde bulunmuş olup bahsetmiş olduğumuz kodlara sıklıkla ihtiyaç duymuşlardır. Metin2 gm kodları ve metin2 + basma kodlarının tamamına ulaşmak için aşağıda belirtmiş olduğumuz bu yazıyı yazarken yararlandığımız pvpserverler.org adresinden ulaşabilirsiniz. Serverinizde güzel oyuncu kitlesiyle buluşmak dileğiyle herkese başarılar.

Kaynak: https://www.pvpserverler.org/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.