CHP'de koltuklar hala boş!

CHP'de koltuklar hala boş!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) kararı ile CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 İlçe Başkanı, İl ve İlçe Yönetimleri görevden alınmıştı. Kararın ardında CHP İl ve İlçe Yönetimlerine atama yapılması beklenirken, Gaziantep Muhalefet partisinin koltukları 110 günden bu yana boş.

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 İlçe Başkanı, İl ve İlçe Yönetimleri, CHP MYK kararı ile 9 Kasım 2020 tarihinde görevden alınmıştı. İl ve İlçe Yönetimlerinin görevden alınmasının ardından Gaziantep’te yeni bir siyasi yapı oluşturmak isteyen CHP Genel Merkezi, harekete geçti. Gaziantep’te yeni, güçlü, genç, dinamik, toplumda karşılığı olan ve saygı gören yeni isimlerin partiye kazandırılması noktasında çalışma yapılacağı öğrenilmişti.
PARTİLİLER TEPKİLİ
İlk olarak Ocak ayında atama yapılacağı duyurulan İl Başkanlığına, Şubat ayı sonu gelmesine rağmen atama yapılmadı. İl ve İlçe Yönetimlerinin görevden alınmasının üzerinden geçen 110 günlük sürenin ardından halen İl Yönetimine atama yapılmaması, parti içerisinde tepkilere neden oldu. Gaziantep’in sahipsiz kaldığı noktasında hemfikir olan partililer, artık atamaların tamamlanması konusunda çağrıda bulundular.
CHP LİDERİNE RAPOR SUNULACAK
Parti kulislerinde konuşulanlara göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın İl Başkanlığı konusunda görüşmelere devam ettiği öğrenildi. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından, adaylarla ilgili hazırlanacak raporların CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacağı öğrenildi. Raporların sunulmasının ardından çıkacak kararın ardından Mart ayı içerisinde atamaların gerçekleştirileceği öğrenildi.
KAYYUM İDDİASI
Bilgiye göre, İl yönetimine 7 kişilik kayyum heyeti atanacak. 7 kişilik kayyum heyeti, ilçe yönetimlerine 5’er kişiden oluşacak kayyum heyetlerinin atamasını gerçekleştirecek. Söz konusu heyetler 50 günlük süre içerisinde parti içerisinde çalışmalarını tamamlayacak, ilçelerden başlanarak İl ve İlçe Kongreleri yeniden yapılacak. Yapılacak kongreler sonrasında CHP Gaziantep İl ve İlçe Yönetimlerinin yenilenmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.