Sumudica, Gaziantep'i Zoom'dan yendi!

Sumudica, Gaziantep'i Zoom'dan yendi!
Sumudica, Gaziantep'i Zoom'dan yendi!

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep FK'ya gözyaşlarıyla veda eden ve Çaykur Rizespor'la anlaşmaya varan Marius Sumudica'dan çok konuşulacak bir hareket geldi. Rumen teknik adam, önceki gün oynanan Rizespor-Gaziantep FK maçı öncesi eski takımının taktiğini verdi, devre arasında zoom ile soyunma odasına bağladı. Ayrıca Sumudica'nın oyunculara maç öncesi ''Bu maçı kazanın size cebimden prim vereceğim.'' dediği öğrenildi.

Gaziantep Futbol Kulübü ile yollarını ayıran Rumen teknik adam Marius Sumudica, şehirden ayrılmadan önce bir basın toplantısı düzenlemiş ve ayrılık sürecini gözyaşları içerisinde anlatmıştı. Tecrübeli teknik adam, "Kimi kırdıysam, üzdüysem, tüm Gaziantep'ten ve Türkiye'den özür dilerim. Kimseyi incitmek istemezdim. Ben, söylediklerimden dolayı çok pişmanım" dedikten kısa bir süre sonra Çaykur Rizespor'la anlaşmaya vardı.

Gaziantep'in taktiğini verdi
Kaderin cilvesi; Çaykur Rizespor, Süper Lig'in 20. haftasında Gaziantep FK'yı konuk etti. Rumen hoca Fenerbahçe maçı ile Karadeniz ekibinde göreve başlayacakken Sumudica yine şaşırttı. Saha içinde olduğu kadar saha dışında da gündem olan tecrübeli hoca, maç öncesi eski takımının taktiğini Rizespor teknik heyetine verdi.

Devre arasında zoom ile bağlandı, prim vadetti
Devre arasında zoom ile bağlantı kuran ve futbolculara taktik veren Sumudica'nın oyunculara prim vadetmesi ise şaşkınlık yarattı. Gaziantep'ten olaylı bir şekilde ayrılan Sumudica, futbolculara bu maçtan galip ayrılmaları halinde kendilerine cebinden prim vereceğini vurguladığı ve ''Bu maçı kazanın size cebimdem prim vereceğim.'' dediği öğrenildi. İlk yarısı 1-0 sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında 2 gol daha bulan Rizespor, sahadan 3-0 galip ayrıldı ve güçlü rakibini net bir skorla geçti.

Değişiklikleri kendisi yaptı
Stjepan Tomas ile yollarını ayıran Çaykur Rizespor'da Gaziantep maçında takımın başında Ersin Aka yer aldı. Sumudica, bütün oyuncu değişikliklerini Aka'ya söyledi ve tercihler bu şekilde yapıldı.

"Kazandığımız için mutluyum"
Eski takımı Gaziantep FK'ya karşı oyuncularına taktik verdiğini söyleyen Sumudica, "Kazandığımız için mutluyum. Bu maçtan korkuyordum çünkü Gaziantep FK güçlü bir takım. 28 maçtır üst üste gol atmışlardı." dedi.

"Oyuncularımla görüştüm"
Oyuncularıyla henüz bir araya gelmese de görüştüğünü söyleyen tecrübeli teknik adam, "Yeni oyuncularım, Gaziantep FK'yı yenmeyi başardı. Onlarla internet üzerinden iki kez görüşme yaptım ve Gaziantep'e karşı antrenmanlarda söylediğim şeylere çalıştılar. 3 puan için takımı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.