Brezilya Poposu Estetiği Nasıl Yapılır?

Brezilya Poposu Estetiği Nasıl Yapılır?
Brezilya poposu kalça bölgesini daha dolgun bir görünüme kavuşturmak için yapılan estetik operasyonlardır.

Brezilya poposu, günümüzde oldukça popüler olan estetik operasyonlardan birisidir. Genetik yapı, çevresel etmenler, yaşın ilerlemesi gibi durumlara bağlı olarak vücutta meydana gelen deformasyonları gidermek için birçok yöntem kullanılır. Tüm dünyada ünlü olan Brezilya poposu, kalça bölgesinin daha sıkı ve dolgun bir hale gelmesini sağlamak amacıyla yapılır. Özellikle kadınlar için vücutlarının estetik açıdan iyi görünmesi çok önemlidir. Liposuction ve Brezilya poposu, bayanların daha iyi bir vücut görünümüne kavuşması için yapılan estetik operasyonlardır.

Brezilya Poposu Nedir?

Brezilya poposu kalça bölgesini daha dolgun bir görünüme kavuşturmak için yapılan estetik operasyonlardır. Güzellik algısı, kişiden kişiye farklılık gösteren bir olgudur. Genellikle kadınlar tarafından tercih edilen Brezilya poposu daha çekici bir görünüm sağlar. Brezilya poposu işlemleriyle, kalçalarla, üst ve alt vücut arasındaki denge oluşturulur. Uzun süre etkisini gösteren Brezilya poposu ile kişilerin daha iyi vücut kıvrımına kavuşması sağlanır.

Brezilya Poposu Estetiği Nasıl Yapılır?

Kişilerin vücut yapısına ve iskelet yapısına uygun şekilde işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekir. Brezilya poposu estetiği, birçok kişiye rahatlıkla uygulanabilen bir yöntemdir. İşlem öncesinde öncelikle kişilere detaylı muayene ve tetkiklerin yapılması ve kişilerin istekleri ve ihtiyaçları belirlenmelidir. Kişilerin kendi vücut bölgelerinden, özel yöntemlerle yağlar toplanır. Bu işlem esnasında vücuda herhangi bir zarar verilmez.

Vücuttan alınan yağlar, özel işlemlerden geçirilerek transfer için hazır hale getirilir. Daha sonrasında estetik cerrahi ile hazırlanan yağlar, kalça bölgesine enjekte edilir. Genel anestezi altında yapılan işlemlerden sonra kişiler, yaklaşık bir 2 hafta içerisinde hafif günlük aktiviteleri yapabilirler.

Erimeyen yağ hücreleri enjekte edilerek, kişilerin yıllarca daha iyi bir görünümde olması sağlanır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus, estetik operasyonlar sonrasında kilo kontrolünün yapılmasıdır.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Liposuction, bölgesel yağlanma problemi bulunan kişilere uygulanan bir yöntemdir. Günümüzde birçok kişi tarafından tercih edilen liposuction, kişilerin daha iyi bir vücut yapısına sahip olması için kalça, basen, karın, bel, diz gibi birçok bölgeye uygulanır. Bölgesel olarak dirençli yağlanmalara sahip kişilerde, liposuction yöntemine başvurulması daha uygun olacaktır. Hamile veya emziren annelere, tavsiye edilmez. Bunun yanı sıra herhangi bir kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin, öncelikle uzman doktorları ile irtibata geçip işlem hakkında onay alması gerekir. Birçok kişiye uygulanabilen liposuction yöntemi, ileri yaştaki bazı hastalar için uygulanmaz.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction yağ hücrelerinin sayısı azaltılarak kişinin vücudundaki fazla yağ birikimi vücuttan uzaklaştırılır. Diyet veya sporla vücutta kalıcı yağların giderilmediği durumlarda tercih edilen liposuction yönteminin, farklı teknikleri bulunur. Kişilere uygulanacak yöntemler ve teknikler, işlemi gerçekleştirecek uzman doktor tarafından karar verilir. Gerçekleştirilen tüm yöntemlerde amaç, kişilerin vücudunda meydana gelen bölgesel yağların giderilmesidir. Liposuction yönteminde vakum yardımlı liposuction, ultrasonik liposuction, su yardımlı liposuction, radyo frekans destekli liposuction gibi yöntemler kullanılabilir. 

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Liposuction fiyatları ile ilgili detaylı bilgi için işlemin gerçekleştirileceği kurum ile irtibata geçilmesi daha faydalı olacaktır. Yaklaşık 1,5-2 saat kadar süren liposuction tedavisi öncesinde, kişilere detaylı muayene ve tetkikler yapılır. Şekillendirilmek istenen bölge belirlenir. Genel anestezi veya lokal anestezi altında gerçekleştirilen liposuction ameliyatları ile cilde 12 milimlik kesiler atılarak yağlar vücuttan çekilir. İşlem öncesinde sigara, alkol gibi zararlı içeceklerin bırakılması gerekir. Bunun yanı sıra işlemden 1-2 hafta önceden aspirin, antibiyotik gibi ilaçların kullanımına ara verilmelidir. Liposuction ile istenilen sonuçların elde edilebilmesi için işlemden önce ve sonra uzman doktorun tavsiyelerine uyulması gereklidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.