MAVİ GAZİANTEP İÇİN YOĞUN MESAİ

MAVİ GAZİANTEP İÇİN YOĞUN MESAİ
MAVİ GAZİANTEP İÇİN YOĞUN MESAİ

Gaziantep’in “Sarı”dan “Mavi” olması için kent yöneticileri yoğun mesai yaparken, Vali Davut Gül sürekli twitterdan uyarılar yaparak, “Ne olur Gaziantep’e “Sarı”dan “Mavi”ye taşıyalım. O zaman hepimiz çok rahat ederiz” demesine rağmen vatandaşlar, “Mavi” olmaması için adeta kurallara uymayarak, “Sarı”dan “Turuncuya” doğru yol alırken, daha tehlikelisi kurallara uyulmaması halinde “Kırmızı” sinyallerinin de olabileceği ileri sürüldü.
HERYERDE DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI
Gaziantep’in her yerinde adeta seferberlik ilan edilerek, dezenfekte çalışmalarına ağırlık verilirken, hastalığın yaygın olacağı merkezlerle ilgili de ilaçlamalara yoğun bir şekilde yapıldığı öğrenildi.
NERELERE İLAÇLAMA YAPILIYOR?
Toplu taşıma araçları, ticari taksi ve dolmuşlar, camiler, kamu kurumları halkın yoğun olarak ziyaret ettiği turistik ve tarihi yerler, semt pazarları, eğitim kuramları ve sosyal tesisleri de kapsayan bu çalışmalarda yaklaşık 75,4 milyon metrekare alanda dezenfeksiyon yapıldı. Ayrıca bu süreçte Bursa genelinde hafta içi ve hafta sonu kurulan pazar yerlerinde, metro durakları ve camilerde yaklaşık 150 bin adet ücretsiz maske dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.