Kentsel dönüşümde yeni kampanya: Yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vade!

Kentsel dönüşümde yeni kampanya: Yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vade!
Konutunu yenilemek isteyenler için büyük bir fırsat doğdu. 5 şehirde kentsel dönüşüm kapsamında başlatılan yeni kampanya, yüzde 0,69 faiz oranı ve 180 ay vade ile konut sahiplerine destek sunuyor.

Yeni Kentsel Dönüşüm Projesi: İmzalar Atıldı

İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da hayata geçirilecek olan yeni kentsel dönüşüm projesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından duyuruldu. Bu projeye göre, riskli yapıların dönüştürülmesi için uygun maliyetli finansman imkanı sağlanacak.

Kredi Desteğinin Şartları

Proje kapsamında 2,5 milyon TL'ye kadar kredi desteği verilecek. Aylık yüzde 0,69 faiz oranıyla ve 180 ay vadeyle sunulan kredi desteğinden faydalanmak isteyenler için bazı şartlar bulunuyor. Özellikle orta ve düşük gelirli vatandaşlar, şehit ve gazi yakınları, emekliler ve engelliler için yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi sağlanacak.

Enerji Kimlik Belgesine Göre İndirimler

Ayrıca, projede yer alan binaların enerji verimliliği de göz önünde bulundurulacak. A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip binalar için yıllık yüzde 0,50, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip binalar için ise yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi uygulanacak. Ödemeler, inşaatın ilerleme seviyesine göre yapılacak.

Hedef: Dayanıklı ve İklim Dostu Şehirler

Bakan Özhaseki, projenin amacının, İzmir, İstanbul ve tüm Türkiye'yi iklim değişikliği, deprem ve diğer afetlere karşı dayanıklı hale getirmek olduğunu belirtti. Bu yeni kampanya ile 5 ilin dönüşümünde önemli bir adım atılması hedefleniyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.