Gaziantep'te Cezaevleri'nde AF çıkması Gündemde... AF ÇIKACAK MI?

Gaziantep'te Cezaevleri'nde AF çıkması Gündemde... AF ÇIKACAK MI?
Türkiye'nin mayıs seçimlerinin ardından Cumhuriyet'in 100. yılına özel gelişmeler yaşanıyor. Peki, ünlü hukukçu Ersan Şen'in gündeme getirdiği genel af iddiası bu kapsamda nasıl değerlendiriliyor? 29 Ekim 2023'te ne olacak?

Mayıs seçimlerinin ardından Türkiye'nin girdiği yeni dönemde Cumhuriyet'in 100. yılında neler olacağı merak konusu. Ersan Şen'in aylar öncesinden dile getirdiği genel af iddiası, tarihin yaklaşmasıyla yeniden gündemin zirvesine oturdu.

Türkiye'nin Yeni Dönemi

Seçimlerin hemen sonrasında, "Türkiye Yüzyılı" mottosu altında birçok konuda yenilikler ve projeler gündeme geldi. Bu sembolik dönemde, Cumhuriyet'in 100. yılında ne gibi değişikliklerin olacağı merakla bekleniyor.

Mahkumların Beklentisi: Af

Bu yenilikler arasında mahkumların da beklentileri yer alıyor. Mahkum dernekleri ve sivil toplum kuruluşları, Cumhuriyet'in 100. yılında özel veya genel bir af beklentisiyle kamuoyu oluşturuyor. Peki, bu beklenti gerçekleşecek mi?

Ersan Şen'den Net İddia: 29 Ekim 2023

Ünlü hukukçu Ersan Şen, Temmuz ayında katıldığı bir TV programında bu beklentiye dair önemli açıklamalarda bulundu. Şen, 29 Ekim 2023'ü işaret ederek, "Af çıkacak size söyleyeyim. Ama özel ama genel… Ceza indirimi biçiminde… Bu tüm suçları kapsamayacak ve Anayasa Mahkemesi’ne bu gidecek. Anayasa Mahkemesi affı genişletir genişletmez… Geçmişte buna benzer örnekler vardır." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.