BBP Gaziantep’te Kızılaslan yeniden başkan

BBP Gaziantep’te Kızılaslan yeniden başkan
Büyük Birlik Partisi 13’üncü Olağan İl Kongresi, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent İspir’in katılımıyla gerçekleştirildi. Kongrede mevcut Başkan Orhan Kızılaslan yeniden İl Başkanlığı’na seçildi.

Kongrenin ardından açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Gaziantep İl Başkanı Orhan Kızılaslan, “Selam olsun ülküde birleşenlere, selam olsun gönüllerde devleşenlere, selam olsun bu önemli günde buraya gelen bütün dava arkadaşlarıma saygı ve selamlarımı iletiyorum. Buradan Anadolu’nun bağrından yiğidin harman olduğu Gaziler diyarı Gaziantep’ten haykırıyoruz; Duy bizi Doğu Türkistan selam olsun sana, duy bizi Azerbaycan selam olsun sana, Karabağ, Musul, Kerkük, Azez, Kuzey Irak’ta ki Mehmetçik, Ankara, İstanbul, Mekke, Medine, Edirne, Van bu salondan selam olsun size. Aramızdan göçüp giden yiğit şehitlerimize başbuğlarımıza, Şehit Önderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’na bin selam on bin selam yüz bin selam olsun. Büyük Birlik Partisi, kurulduğu günden bugüne İslam, ahlak ve fazileti Türklük gurur ve şuurunu prensip edinmiş, kendine dava edinmiş gençler yetiştirmek için hayatını hiçe sayarak mücadele eden yiğitlerimiz ile birlikte kutlu bir kurum olmuştur. Tabii ki Büyük Birlik Partisi, bugünlere kolay gelmemiştir. Gün gün üzerinden tank geçmiş gün gün çilelerle zulümlerle sınanmıştır ama ne olursa olsun devletinin milletinin yanında durmuş, konu vatan millet olduğunda her zaman inisiyatif almıştır. Kıymetli arkadaşlarım başta teşkilatımız olmak üzere tüm dava arkadaşlarımızın, sizlerin, hepinizin emrindeyiz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, ayaklarınıza sağlık. Bugün de buraya gelerek bizleri sevindirdiniz cenabı Allah’ta sizleri sevindirsin. Teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Kızılaslan ayrıca hayatını kaybeden Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşeyeva’yı, “Konuşmama başlamadan önce ömrünü Türk dünyasına adayan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşeyeva’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Azerbaycan’ın ve Türk dünyasının başı sağ olsun” diyerek andı.

“Devlet millet el ele”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent İspir, kongrede gerçekleştirdiği konuşmasında, “Bundan 102 yıl önce, namus ve bayrak uğruna gözlerini kırpmadan şehadete yürüyerek, tarihin en büyük destanlarından birini yazan kahramanların torunlarını, sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Bir kez daha bu şehri "Gazi" yapan, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Ben bu kurultayımızın bütün gönül coğrafyamıza, vatanımıza, milletimize ve partimize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun ilkeleri ve sayın genel başkanımızın liderliği ile yaptığımız kutlu yolculuğun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yaşadığımız 6 Nisan depremlerin ardından bu yılki kurultaylarımız buruk geçiyor. Malum, depremlerde en çok hasar alan şehirlerimizden biri de Gaziantep. Çoğunluğu İslâhiye ve Nurdağı ilçelerimizde olmak üzere 3 bin 889 kardeşimiz enkaz altında can vererek Rahmet-i Rahman'a kavuşmuştur. Allah şehadetlerini kabul etsin inşallah. Yine 20 bine yakın bina ya yıkılmış ya da ağır hasar almıştır. Tabi, çok şükür ki imanımız gereği, başımıza gelen her hadiseyi bir imtihan meselesi, bir ayet olarak görebiliyoruz. Bu iman sayesinde, depremin ilk anlarından itibaren acılarımızı yüreklerimize gömüp, yaralarımızı sarmak için, canla başla hepimiz seferber olduk. Bugünkü kurultayımız da şehirlerimizi, sosyal hayatımızı yeniden, eskisinden de daha güçlü bir şekilde tesis edebilmek için bir vesile olacaktır inşallah. Zira hepimiz biliyoruz ve şahitlik ederiz ki, bugün emaneti teslim edecek arkadaşlarımız da teslim alan arkadaşlarımızda, aynı samimiyet ve ihlas ile hizmet etmeye devam edecektir. Biz parti olarak, ülke yararına olan her şeye destek olma konusunda geleneksel tavrımıza deprem konusunda da devam ediyoruz. BBP, her konuda olduğu gibi, devlet millet el ele sloganı ile şehirlerimizin yeniden şahlanışı için de üzerine düşen her şeyi fazlasıyla yapacak ve sürecin en önemli unsurlarından biri olmaya devam edecektir inşallah” dedi.

“Sahip olduğumuz belediye sayısı artacaktır”

Büyük Birlik Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent İspir, “Malumunuz, parti olarak, tarihi önem atfettiğimiz bir seçimi geride bıraktık. Aziz milletimiz tercihini bir kez daha Cumhur İttifakının devamından yana kullanmıştır. Partimiz bu seçimlerde de Türkiye'yi yeniden tarih sahnesine çıkaracak politikaların birer birer hayata geçmesi için Cumhur ittifakının bir parçası olmuştur ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Biz partimizin bütün unsurları ile gerektiğinde ikaz ederek, gerektiğinde yol göstererek ve çözüm üreterek bu sürecin parçası olmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz seçimlerde, BBP, her ilde kendi adayları ile seçime girmiş ve önceki genel seçimlere göre oyunu artırarak çıkmıştır. Ben bütün teşkilatlarımızın olduğu gibi Gaziantep İl ve İlçe Teşkilatlarımızın da seçimlerde aday olan arkadaşlarımız için gösterdiği gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum ve aynı gayreti, bu defa yerel seçimler için vazife alan arkadaşlarımız için de göstereceklerine yürekten inanıyorum. Bu seçimlerde de biz yine Cumhur İttifakı içinde kalarak ama kendi adayımızla mücadelemizi ortaya koyacağız. Ben Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak partimize ait belediyelerin zor şartlar altında olmalarına rağmen nasıl gayret gösterdiklerine bizzat şahidim. Bu seçimlerde de bu gayretimizi bu heyecanımızı iyi anlatmayı başarırsak, daha çok gönül kazanırsak, sahip olduğumuz belediyelerin sayısı da artacaktır inşallah. Biz parti olarak, bu seçimlerin de tarihi öneminin farkında olacağız ve bu yüzyılın Türk yüzyılı olmasına kendi kadrolarımızla katkı sağlayacağız” açıklamalarında bulundu.

“Karabağ bir Türk yurdudur”

Türk Yüzyılının ilk işaretlerini Can Azerbaycan'da görmeye başladık çok şükür. Malumunuz, geçtiğimiz günlerde Azerbaycan toprakları içinde, ordu ve devlet kurmaya kalkışmış bir grup, can kardeşlerimizin demir yumruğu tepelerine binince 24 saat bile geçmeden teslim olup silah bırakmışlardır. Bu sayede, bütün dünya bir kez daha görmüş ve bu defa idrak etmiştir ki Karabağ bir Türk yurdudur ve Türk toprakları üzerinde benzer emelleri taşıyan herkesin akıbeti de aynı olacaktır. Ben buradan bir kez daha başta sayın Cumhurbaşkanı Aliyev olmak üzere, bütün Azerbaycan ordu mensuplarına tebriklerimi arz ediyorum. Allah zaferlerini daim etsin inşallah. Ayrıca Bildiğiniz üzere Azerbaycan milletvekili, Türk dünyasının yürekli asenası Ganire Pasayeva hayatını kaybetti. Allah’tan sonsuz rahmet diliyorum. Türk Dünyasına başsağlığı diliyorum. Ben bu duygularla bir kez daha kurultayımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, herkesi bir kez daha muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.