Gaziantep medyası tek yumruk

Gaziantep medyası tek yumruk
Gaziantep medyası ve Basın İlan Kurumu, 1 Nisan tarihi itibariyle medyada başlayan yeni süreci birlikte değerlendirdi. Gaziantep Gazeteler Birliği üyeleri, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Hikmet Said Güngör’ü ziyaret ederek, yeni süreç hakkında görüş alışverişinde bulundu.

13 Ekim 2022 tarihinde kabul edilen 7418 sayılı “Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 1 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe girmişti. Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, gerekli düzenlemeleri yaparak uygulamalara başladı. Basın İlan Kurumu, bu süreç içerisinde kurumlarla da iletişime geçerek, kanunun yükümlülükleri konusunda kurum yöneticilerini bilgilendiriyor. Yeni düzenlemeye göre “Kamu kurum, kuruluş, idare, belediye, müessese, teşebbüs, iştirak ve benzerlerinin, resmi ilan dışındaki her türlü ilan ve reklamları, Basın İlan Kurumu aracılığıyla yayımlatması gerekiyor.”

Gazeteler Birliği’nden BİK’e ziyaret

Gaziantep Gazeteler Birliği üyeleri Basın ilan Kurumu Şube Müdürü Hikmet Said Güngör’ü ziyaret etti. Ziyarette medyada başlayan yeni dönemde yapılacak çalışmalar ele alındı.
BİK Müdürü Güngör, 1 Nisan tarihi itibariyle ülke genelinde olduğu gibi, Gaziantep’te de medyada yeni bir dönemin başladığına vurgu yaptı. Yeni yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, internet medyasına yönelik önemli hamleler yaptıklarını dile getiren Güngör, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarına ait her türlü ilan ve reklamların Basın ilan Kurumu üzerinden yayınlanması konusunda yetkilileri bilgilendirdiklerini söyledi.

Bu bağlamda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin öncü rol üstlenerek, medya ile ilgili olarak bundan sonraki süreçte tüm işlemlerin Basın İlan Kurumu üzerinden yapılması konusunda kamuoyu bilgilendirmesi yaptığını vurgu yapan Güngör, diğer kamu ve kuruluşlarının da aynı tavrı ortaya koyduklarını belirtti.

Önümüzdeki sürecin Gaziantep medyası için çok önemli olduğuna vurgu yapan Güngör, “Tek amacımız daha nitelikli ve halkın tümüne ulaşan bir medya yapılanması olmasıdır. Bunun için kurum olarak bizlere görev düştüğü gibi, gazete ve internet sitelerimize de görevler düşüyor. Elele vererek Gaziantep medyasında yeni bir dönemi başlatacağız. Basın kuruluşları artık, kamu kurum, belediye, müessese, teşebbüs, iştirak ve benzerlerinin reklam ve tanıtım çalışmalarını yapmak için Basın İlan Kurumu’na üye olmak zorunda olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.