Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Ahmet Ercan sekiz ilin deprem riskini açıkladı

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Ahmet Ercan sekiz ilin deprem riskini açıkladı
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Övgün Ahmet Ercan, her gün hangi ilde en fazla ne büyüklükte deprem yaşanabileceğini paylaşmaya devam ediyor. Ercan, sekiz ilin daha deprem riskini açıkladı.

Yıkıcı depreme karşı Türkiye'nin en güvenli önde gelen 21 ilini sıralayan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Övgün Ahmet Ercan, illerde meydana gelmesi beklenen deprem büyüklüklerini alfabetik sırayla paylaşmaya devam ediyor. Ercan, 6.5 büyüklüğünden küçük olan illerde büyük deprem beklenmediğini belirterek, paylaşımlarının buna göre okunması gerektiğini dikkat çekiyor.

Sekiz ilin daha deprem riskini açıklayan Ercan, şunları söyledi:

"Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem; Sakarya; M7,2, Samsun; <M5,0, Siirt; M6,1,Sinop;<M5,5, Sivas; M6,3, Şanlıurfa M6,4. Samsun deprem güvenli ildir, ancak güneydeki ilçeleri Havza, Ladik M7,2 KAK sarsıntılarından etkilenir. Sinop güvenli ildir. Urfa göreceli iyidir.

Söke(Aydın) Söke ile Doğanbey kırıklarının çatağındadır. Deprem çekincesi M6,8, 100 yılda bir yinelenir.Beklenen yıl 2045-2060 arası.Germencik depreminden etkilenir. Yerleşim, Yenikente doğru çekilmeli. Söke ovası yüksek çekincelidir(22 Eylül 2023 Söke GESİFED deprem toplantısı)."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.