Gaziantep'te Piknik'te mangal yapma YASaĞINA RAĞMEN! GASTROantep lezzet şehri Gaziantep'te DUMAN rezaleti'

Gazaintep VALİLİĞİ YASAK DEMİŞTİ! Gastronomi alanında UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda yer alan Gaziantep'te, "GastroANTEP Kültür Yolu Festivali"nin son gününde de ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesince düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla 16 Eylül'de Zeugma Mozaik Müzesi'nde başlayan organizasyonun Festival Park'taki etkinliklerinde yiyecek ve içecek işletmelerinin stantları ziyaretçileri ağırladı.

Gaziantep'in yanı sıra çevre illerden gelen vatandaşlar, Avrupa Birliği'nin (AB) tescil ettiği Antep baklavasından kebap çeşitlerine onlarca yöresel lezzeti tatma fırsatı buldu.

- Dumanların yükseldiği festival

Festivale katılan işletmeler, hünerlerini sergilerken, mangallardan yükselen dumanlar festival alanını kapladı.

Festival alanında yoğunluk oluşturan vatandaşlar, lezzetleri tadarken bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi.

Kent genelinde çeşitli kültürel etkinliklerin düzenlendiği ve yerli ve yabancı şeflerin panellerinin yer aldığı festival, Merve Özbey'in konseriyle son buldu.

Valilik şu açıklamayı yapmıştı:
Açıklamada, "Ülkemizde yaz mevsiminin yaşanması ve artan hava sıcaklıkları nedeniyle orman alanları ve çevrelerinde meydana gelecek insan hareketliliğine bağlı olarak, akcizğerlerimiz niteliğindeki ormanlarımızın
zarar görmemesi için düzenli piknik yapılan; Dülükbaba Tabiat Parkı, Burç Hayvanat Bahçesi Tabiat Parkı ve Yamaçtepe Tabiat Parkları ile İbrahimli Orman Parkı, Erikçe Orman Parkı, Belkıs Orman Parkı, Oğuzeli Orman Parkı ve Kıraçtepe Orman Parklarına mangal yapmamak ve ateş yakmamak suretiyle girişler serbest olup, diğer tüm ormanlık alanlara girişler 15.07.2023 tarihinden 01.10.2023 tarihine kadar yasaklanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.