Gaziantep'te O Caddede Artık Türk Esnaf Yok Gibi...CHP'li Meriç; “Caddeden Türk vatandaşı geçmiyor”

Gaziantep'te O Caddede Artık Türk Esnaf Yok Gibi...CHP'li Meriç; “Caddeden Türk vatandaşı geçmiyor”
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep’in bir çok cadde ve sokağının Suriyelilere teslim olduğunu belirterek, Türk vatandaşlarının bir çok cadde ve sokaktan geçemediğini dile getirdi.

‘ İnönü Caddesi Suriyelilere teslim oldu’ diyen Meriç, “Caddeden Türk vatandaş geçmiyor. Dükkan kiraları arttı, artmaya devam ediyor. Güvenlikte sıkıntı var. ” dedi.

YÜKSEK HAVA PARALARI VERİYORLAR

İnönü Caddesi’ne Suriyeli esnafın gelmesi ve hakim olmasıyla bizim esnafın zor durumda kaldığını belirten Meriç, “Caddede 10 esnaftan 8’i Suriyeli. Mısırcı bile Suriyeli. Suriyeli esnaf yüzünden dükkan kiraları artmaya devam ediyor. Geçen seneye göre 3-4 kat artış var. Yüksek hava paraları veriyorlar” dedi.

HER YERDE VARLAR

Suriyeli esnafın sadece İnönü caddesinde değil her yerde olduğunu söyleyen Meriç “İnönü caddesi sadece girdiğimiz caddelerden bir tanesi. Birçok caddede Suriyeli esnaf hakim olmuş durumda. Bir an önce yetkililerin, odaların buna engel olması lazım.  Suriyeliler Gaziantep’te bulunmaktan dolayı çok memnunlar, vatandaşlık alıp yerleşme niyetindeler, ama olan bizim esnafa oluyor” dedi.

ANINDA BİRLEŞİYORLAR

Suriyelilerin alışverişlerini Suriyeli esnaftan yaptığını öne süren Meriç, “Suriyeliler eğer aradığını bulamazsa bizim esnafa geliyor. Ayrıca güvenlik açısından da sıkıntı var. En ufak sıkıntıda sanki aralarında WhatsApp grubu kurmuş gibi birleşiyorlar. Bu da sıkıntı” diye konuştu.

ESNAFIMIZA ÜZÜLÜYORUM

Suriyelilerin misafirliklerinin sona ermesi ve ülkelerine dönmeleri gerektiğini dile getiren Meriç, “Bizim esnafımız zaten ekonomik olarak kötü durumda. Bu misafirlik son bulmalı. Özellikle Gaziantep’in sanayi şehri olmasında esnaf kardeşlerimizin payı büyük. Ancak esnafımızın yanına gittiğimizde umutları, heyecanları tükenmiş. Esnafımızın umutlarını yok etmeyin. Suriyelilerin bir an önce ülkelerine gitmeleri lazım. Esnafımıza üzülüyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.