Gaziantep CHP'de İl Kongresi Yarın! 3 Aday Arasında Başkanlık Yarışı

Gaziantep CHP'de İl Kongresi Yarın! 3 Aday Arasında Başkanlık Yarışı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep’te, 24 Eylül Pazar günü kongre heyecanı yaşanacak. Kongre öncesi İl Başkanı Karaca Bozgeyik, 28.Dönem Milletvekili Adayı Reis Reisoğlu ve Avukat Ulaş Şarklı adaylığını açıkladı. Değişim seslerinin yankılandığı CHP Gaziantep’te, ipi göğüsleyecek isim merak ediliyor.

CHP Gaziantep’te bu hafta sonu İl kongresi yapılacak. İl Başkanı Karaca Bozgeyik, 28.Dönem Milletvekili Adayı Reis Reisoğlu ve Avukat Ulaş Şarklı’nın yarışacağı kongrede, kıran kırana bir seçim yaşanacak.

ADAYLAR ÇALIŞIYOR

Şato Restoranda, 24 Eylül Pazar günü yapılacak seçim öncesi kulisler de hareketli. Adaylar, açtıkları seçim ofislerinde partilileri ağırlıyor, delegeleri ziyaret ederek desteklerini istiyor. Bazı ilçelerde adaylara blok halinde oylar verilmesi beklenirken, Nizip ve Şahinbey ilçelerinde ise işler karışık.

ŞAHİNBEY PARÇALI BULUTLU

İl Kongresi öncesi CHP Şahinbey’de işler karışık. Daha önce İlçe Başkanı Mehmet Aydın Şahin ile birlikte hareket eden ekibin parçalanması sonucu delege oyları üç parçaya ayrıldı. Edinilen bilgilere göre, İlçe Başkanı Şahin Reis Reisoğlu’nu destekliyor. Şahin ile daha önce birlikte hareket eden ikinci ekip ise Ulaş Şarklı’nın yanında saf tuttu. Karaca Bozgeyik’i destekleyen delegelerin de az olmadığı konuşuluyor.

ŞEHİTKAMİL’DE BOZGEYİK ÖNDE GİBİ

Şehitkamil ilçe Başkanlığını Hurşit Yıldırım’ın kazanması ile birlikte ilçede büyük ivme yakalandı. Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Beyhan Külekçi başta olmak üzere bazı meclis üyelerinin Karaca Bozgeyik’i desteklediği öğrenildi. İlçe Yönetiminde de Bozgeyik’i destekleyen isimler olduğu öğrenildi. İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım ise tarafsızlığını koruyor.

NİZİP’TE İŞLER KARIŞIK

CHP Nizip İlçe Teşkilatında İlçe Başkanı ile Yöneticiler arasında aday gerilimi yaşanıyor. Nizip İlçe Başkanı Mehmet Bozfırat’ın Reisoğlu’na destek vermesi ilçe yönetiminde karışıklığa neden oldu. İlçe Yönetimindeki bazı isimler, Bozfırat’ın kendilerine sormadan desteğini açıklamasına tepki gösterdi. İlçe Yönetiminde Reisoğlu ile Karaca Bozgeyik taraftarı isimler arasında gerilim yaşanıyor.

CHP’de il kongresi öncesi parti içerisinde karışıklık sürerken, düğüm üç adaylı yarış sonunda belli olacak.

ÖZTÜRKMEN’DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Pazar günü yapılacak il Kongresi öncesi CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Öztürkmen, ‘’ "Kurultay Delegelerimiz ve İl Yönetimimiz ile Disiplin Kurulumuz İl Delegelerimizin özgür iradeleriyle belirlenecek ve seçilen Kurultay Delegelerimizle kurultayda yine hiçbir baskı altında kalmaksızın kime veya kimlere oy vereceklerine kendileri karar vereceklerdir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.