İthal Müdür Rezaleti

İthal Müdür Rezaleti

4 yıldan bu yana görev yapan aslen Hataylı olan ve Gazianteple bağlantısı olmayan Dr. Ümit Tiryaki’nin Şehir Hastanesindeki gecikmesinde  ve Gaziantep milletvekilleri ile bir türlü anlaşamadığı için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından şok bir şekilde görevden alındı. Bakan Fahrettin Koca aynı gün Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne 30 gündür Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğünü yapan ve koltuğuna ısınmadan Dr.Beytullah Şahin’i ataması şaşkınlıkla karşılandı. Gaziantepliler, Sağlık İl Müdürlüğü yapacak hiç mi doktor olmadığını ve genellikle bu ithal müdürlerinden şehrin hiç bir fayda görmediğini söyleyerek “ 40 gündür Kahramanmaraş Sağlık Müdürlüğü yapan Beytullah Şahin’i atamasını karşı çıkıyoruz’’ dediler. Kahramanmaraşlıların istemediği Müdürü Gaziantep’e atanması tamamiyle bizlere hakarettir.  Gaziantep’te Sağlık Müdürlüğü yapacak hiç bir Gaziantep’in doktor evladı yoktur. Başta Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Çetin ve tüm Ak Parti milletvekillerinin bu atamayı durdurmalarını istiyoruz dediler.

Kahramanmaraşlılar istemediği Sağlık Müdürünü Gaziantep’e gönderdiler

Kahramanmaraş'ta yaklaşık 4 aydır devam eden Sağlık İl Müdürü boşluğu, Vehbi Şirikçi'nin atanmasıyla son buldu.Bu süreç, uzun bir süredir Kahramanmaraş siyaseti ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca arasındaki sert çatışma sonucunda Kahramanmaraş siyasetinin zaferiyle sonuçlandı.Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz, genel seçimlerin ardından Haziran ayının başlarında istifa ettiğini duyurdu.

Ancak istifası 15 gün gecikmeli olarak işleme alındı. 15 Haziran'dan itibaren boş olan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü pozisyonu için bakanlık ve Kahramanmaraş siyaseti arasında isim üzerinde sert tartışmalar yaşandı.Kahramanmaraş siyasetinin Sağlık Müdürlüğü için önerdiği isimler arasında Vehbi Şirikçi de bulunuyordu, ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu isimleri başarısız olacakları gerekçesiyle kabul etmediği iddia edildi.Bu gelişmelerin ardından Sağlık Bakanı Koca, 17 Ağustos'ta Beytullah Şahin'i Sağlık İl Müdürü olarak atadı.

Ancak bu atama Kahramanmaraş'ta büyük bir infiale neden oldu.Beytullah Şahin, Kahramanmaraş'ta 4 yıl boyunca saha koordinatörü olarak görev yapmış ve bu süreçte şehirde tanınmış bir isimdi. Ancak, atama haberiyle bazı siyasetçiler Bakan Koca'ya sert tepki gösterince, atama sadece 1 saat içinde geri çekildi.Sonuç olarak, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü pozisyonuna Vehbi Şirikçi atanırken, Beytullah Şahin ise sadece 5 saat sonra Gaziantep'e İl Sağlık Müdürü olarak atandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.