Borcu yokturda sistem yok

Borcu yokturda sistem yok
Gaziantep SGK Müdürlüğü'nde 6 aylık yapılandırma sisteminde borcu yoktur yazısı e-devletten alınamaması nedeniyle kuyruklar oluştu.

Gaziantep dahil 11 ilde depremden 15 milyona yakın kişi etkilenirken Maliye ve Hazine Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ortak çıkarmış olduğu hem vergi hem Sgk hem de diğer borçlarla ilgili 24 ay yapılandırma sistemi gelirken deprem bölgesinde olan Gaziantep’in 6 aylık yapılandırma sisteminde borcu yoktur yazısı e-devletten alınamaması nedeniyle tapu, ihaleye giren mütaahhitle ve buna benzer binlerce kişi mağdur oldu ve Sgk’da uzun kuyruklar oluştuğu öne sürüldü.

SSK VE VERGİ YAPILANDIRMASI NE ZAMAN YAPILDI?

SGK ve Vergi yapılandırmaları Maliye ve Hazine bakanlığının ortak çalışması sonucu depremden önce en az 12, en fazla 40 ay şeklinde yapılanacağı açıklandı. Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştı.

15 MİLYON YAPILANDIRMA VE BORCU YOKTUR MAĞDURU

Son günlerde Maliye ve Sgk’dan borcu yoktur yazısı deprem bölgesindeki 15 milyon kişinin e-devletinde çıkmadığı ve bu yazıyı almak için ne Sgk ne Maliye ne de diğer kurumlar deprem bölgesine özel bir proğram yapmadıkları için Sgk önünde kuyruklar oluşurken vatandaşlar dilekçe ile borcu yoktur yazısı almak için sıkıntı yaşadıkları ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.