Son Dakika... Gaziantep'te Gazikent Mahallesi'nde Silahlı Çatışma! Gaziantep'te Silahlı Çatışma Bitmiyor?! Gaziantep RUHSATSIZ SİLAHIN MERKEZİ Mİ?

Gaziantep'in ŞehitKamil ilçesine bağlı Gaziantep Mahallesi'nde 2 grup arasında silahlı çatışma çıktı...

Gaziantep'in ŞehitKamil ilçesine bağlı Gazikent Mahallesi'nde 2 grup arasında silahlı çatışma çıktı... Gaziantep'te çıkan çatışmaya polisler müdahale ederken sosyal medya'da paylaşılan görüntüler bu şehir ve Gaziantep'te Gençlik Nasıl Bu Hale Getirildi? dedirtti...

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

GAZİANTEP'TE SİLAHLI SALDIRI OLAYLARI NEDEN ARTTI?

Gaziantep’in Suriye ve Irak sınırlarına yakın olmasından dolayı ruhsatsız silah sayısında adeta patlama yaşandığı Türkiye genelinde ruhsatsız kaçak silah 36 milyon, 4 milyonda kayıtlı ve ruhsatlı silah bulunduğu belirtilirken, Gaziantep’in 2 milyona yakın kaçak silah yaklaşık 27 binde ruhsatlı silah bulunuyor
Gaziantep’in Türkiye genelinde ruhsatsız silah sıralamasında İstanbul’dan sonra en çok kaçak silah bulundurulan şehir haline geldiği belirtildi…

4 MİLYON RUHSATLI 36 MİLYON RUHSATSIZ
Umut Vakfı’nın açıklamasına göre Türkiye’de tahmini 4 milyon ruhsatlı, 36 milyon ruhsatsız silah bulunmakta. Gündemi meşgul eden silahla yaralama ve maganda haberleri sonrası vakfın açıkladığı sayı sosyal medyada çok konuşuldu.

SİLAH KULLANIM YAŞI 12’YE DÜŞTÜ
Yine Umut Vakfı’nın haberine göre bireysel silahlanma, ülkemizde giderek artan bir güvenlik sorununa döndü. Seçim, düğün, şampiyonluk gibi “sokak kutlamalarında” uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu onlarca insan ‘yorgun mermilerle’ hayatını kaybederken, silah kullanım yaşının 12’ye kadar düştüğü belirlendi.

DÜĞÜNDE AÇILAN ATEŞ CAN ALDI
Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki oturduğu sitenin parkında oyun oynayan 9 yaşındaki Kerem Can Özdemir, başına isabet eden yorgun mermi ile ağır yaralandı. Ağrı’nın Tutak ilçesinde düğünde atılan kurşun ile başından yaralanan eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın yeğeni Ali Sayan da yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

YARALANAN 16 YARALAYAN 17 YAŞINDA
İstanbul Küçükçekmece’de 16 yaşındaki Havin Karaoğlan, teyzesiyle birlikte evlerinin merdivenlerinde otururlarken, 17 yaşındaki başka bir çocuğun “arkadaşıyla şakalaşırken yere ateş ettiği” sırada çıktığı iddia edilen mermi sol gözü parçalayarak içeride kaldı. Ameliyat olan genç kızın gözü kurtarılamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.