Gaziantep için 'dığıl dığıl' çalışıyoruz... Şahin '10 yıl yaşlandım!' DEDİ

Gaziantep için 'dığıl dığıl' çalışıyoruz... Şahin '10 yıl yaşlandım!' DEDİ
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Ekibim ve ben Dığıl Dığıl çalışıyoruz ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GastroANTEP Kültür Yolu Festivali'ne sayılı günler kala bilgilendirme toplantısı yaptı. Şahin, Gaziantep mutfağının bir şifa ve sağlık olduğunu bütün dünyaya anlatmamız ve tanıtmamız gerektiğini belirterek, “Gaziantep’te her anne bir şeftir” dedi. Depremin Nurdağı ve İslahiye'yi delip geçtiğini ve o anlarda yaşananları anlatan Şahin, kentteki bütünleşmeden, birlik ve beraberlikten ve Ankara'daki güçlü duruştan ve hayalinden de bahsetti. Şahin, "Bu kent için ekibim ve ben dığıl dığıl çalışıyoruz. 6 Şubat depreminin yaşandığı gece 10 yaş yaşlandım. Ama durmadım, çalıştım. Doğru yoldayız, gaza basmalıyız" dedi. 

Türkiye Yüzyılında 16-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek iki festivalin içeriği hakkında bilgiler veren Başkan Fatma Şahin, festivalin ana temasının coğrafya olduğunu belirterek yapılan çalışmaları anlattı. 80 dönüm alana kurulacak olan Festival Parkla ilklere imza atacaklarını belirten Şahin, "Ben ve ekibimiz cumartesi ve pazar dahil olmak üzere günlük 15 saat çalışıyoruz. Çalışmaktan başka çaremiz yok. En büyük yatırım insana olan yatırım. Bizim de en büyük gücümüz bu. Bu sofralar bizi birleştiriyor. Bu işin kaybedeni yok" diye konuştu. 

DEPREM DELDİ GEÇTİ

6 Şubat depreminin etkisinin çok ağır olduğunu vurgulayan Şahin, "Bu deprem deldi geçti. Nurdağı'nda 500 çocuk anasız babasız kaldı. Biz küçük bir kıyameti yaşadık. O gece 10 yaş yaşlandım. Otoban üç metre açıldı. Yollar parçalandı. Çok ağır bir imtihandan geçtik. Dünyanın en büyük kara depremini yaşadık ve üzerinden 7 ay geçti. Dağların yolları kapatacağını, otoyolun 3 metre açılacağını, Nurdağı’na ulaşmaya çalışırken, orada yaşayanların ilçeden kaçmaya çalıştığı, arama-kurtarma ekiplerinin ilçeye ulaşmaya çalışırken yolların nasıl parçalandığını gördüm. Yaşananlar bir kabus gibi gelse de bir gerçek var. En büyük şansımız Abdulhamit Bakanımız ve vekillerimiz oldu. Dönemin Çevre, Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un da yoğun gayreti ile hızlı bir şekilde toparlandık. Biz 48 saat içerisinde suyun İslahiye ve Nurdağı’na hem de şehre akmasını sağladık. Bizim tüm su kanallarımız depremin merkez üssünde idi. GASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerimiz su pompalarını deprem bölgesinden çıkarıp suya ulaşmalarını sağladı. Büyük gayretle çalışan ekiplerimiz olmasa bu zor zamandan çıkamazdık. Halen Hatay’da ve tüm bölgede sorun var” dedi.

GAZİANTEP KÜÇÜK İSTANBUL

Gaziantep'in küçük İstanbul olduğunu belirten Başkan Fatma Şahin, "Şehri akıllı yapmamız lazım.  Şehrin her bir sokağı, her bir evi güvenli ve emniyetli olmalı. İnsanlar kendini güvende ve emniyette hissetmeli. Bunun için birbirimize destek olarak bu işin altyapısını oluşturmamız lazım. Burada hala çok büyük sorunlarımız var. Bu kadar büyük yatırımlar yapılmasına rağmen çevre yolu iç yol oldu bizde. 2 milyonun yaşadığı şehirde kişi başı yaşanan yoğunluktan ikinci bir çevre yolunu hayata geçirmemiz lazım. Hem de hızlı bir şekilde. O yüzden ulaşım bakanlığına alt yapı planlarımızı vekillere gittik ve anlattık. İkinci çevre yolunu hızlı şekilde tamamlıyoruz. Burayı birinci iç yol olacak şekilde planlıyoruz."

BİSİKLET YOLLARI ÇOK ÖNEMLİ

Şahin devamla şunları söyledi: "Bisiklet yolu çok önemli. Bisiklet bir spor aracı değil, bir ulaşım aracı. Sıkıntılarda oluyor, sorunlar var. OSB'de günlük 500 bisiklet üreten fabrika ile anlaştık. Aldık çalıştırıyoruz. Bir taraftan Şahinbey, bir taraftan Şehitkamil. Kendimiz kullanmamız lazım. O yüzen 35 bin öğretmeni bisikletlendirmemiz lazım. Önce öğretmen binecek ki çocuklarda binsin, Çok sorunumuz var ama sorun çözme kapasitesini yüksek tutmak lazım"

EN BÜYÜK SORUN PARK VE OTOPARK

"Bu şehrin en büyük sorunu park ve otopark. Hala aynı. O yüzden bu dönemde bu sorunları çözerek yolumuza bakacağız.   Ankara'da elimiz çok güçlü. Mehmet Şimşek bakanımıza bir telefonla ulaşıyoruz. Sorunları çözüyoruz. Abdulhamit Bakanımız sorunları çözüp, hemen dönüyor. Vekillerimizin hepsi bu konuda hakikaten büyük gayreti var. Bugünkü bu şehir ekonomisini güçlendirmek için çok büyük gayret sarf ediyor"

SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Dirençli Şehirlerin önemine değinen Şahin, ‘’Şehir ekonomisi güçlü değil ise bunu en çok siz hissediyorsunuz. Ekonominin güçlü olması için yönetişimin güçlü olması, kendi kurumsal kapasiteni buna göre hazırlaman ve koordine etmeniz gerekiyor. Gaziantep Valimiz önderliğinde toplanan GAGEV’in gündemi her zaman bu olmuştur. Sorunu çözme kapasiteniz varsa güçlü oluyorsunuz. O nedenle Dirençli Şehirler, şehrin bir an önce iyileşmesi, güçlü iletişim ağının oluşması, toplumu buna inandırmak. ‘’Çevreyi koruyarak Dirençli bir şehir nasıl olur?’’ konusunu çalıştık. Nurdağı, yüzlerce binayı ve kendi nüfusunda her 20 kişiden 1’inin hayatını kaybettiği bir ilçe var. Yeniden bunu yaşamamak için yapılması gerekenler var.’’

EN BÜYÜK HAYALİM...

Şahin, en büyük hayalin teleferikle Halfeti'yi gezdirmek olduğunu belirterek, " En büyük hayalim teleferikle Halfeti'ye gitmek. Rumkale'den Halfeti'ye Fırat'ı tepeden seyretmek. Ekip çalışıyor. İsteyince hayal olmuyor. Biz istiyoruz ve tüm gücümüzle çalışıyoruz. Eyfel'i 80 milyon ziyaret ediyor, bizim de hedefimiz 40 milyon kişiyi Fırat"a getirmek. Bunu yapıncaya kadar durmayacak ve getireceğiz. Bunun için gaza basarak gideceğiz" dedi. 

GEREĞİNİ YAPMAMIZ LAZIM

Bu yılki teması ‘coğrafya’ olarak belirlenen GastroANTEP hakkında Başkan Fatma Şahin, festivalin amaçlarına değinerek, “Temamız coğrafya. Coğrafya karakterdir. Bizim çalışmaktan başka çaremiz yok. Onun için bu coğrafyada bizim önümüze bakmamız, hedefe kilitlenmemiz ve gereğini yapmamız lazım. Gaziantep’in mutfağının bir şifa ve sağlık olduğunu da bütün dünyaya anlatmamız gerekiyor. İşte o bereketli hilalin arpasının, buğdayının, firiğinin kalitesini kokusunu ve lezzetini bütün dünyaya tattırmamız gerekiyor” diye konuştu.

BU ŞEHRİN EKONOMİSİNİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

Türkiye Yüzyılı’nda 16-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek iki festivalin içeriği hakkında bilgiler veren Başkan Fatma Şahin sunumdaki konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Gastronomi etkinliklerimiz, ödüllü şeflerle workshoplar, bunların hepsi Gaziantep olduğu için geliyor. Bu şeflerin elindeki ürünü sanata dönüştürdüğünü seyretmek içinde bütün gastronomi öğrencileri buraya geliyor. Bu bir çekim gücü. Türk şeflerimiz, Yazarlarımız geliyor. Sunumlarımız var. Sürdürülebilir gastronomide son durum nedir. Sıfır atık mutfak nasıl olacak, vegan mutfak nasıl olacak. Kırsal kalkınma stratejimiz. Söyleyişlerimiz. Konserlerimiz. Bunlar tamamen Kültür Bakanlığının desteğiyle geliyor. Koku sergisi, minyatür sergisi, ebru seramik sergisi, mozaik çalıştayı, kültür yolu, çocuk köyü ve filmlerimiz. Birbirimizi severek bu şehre aşık olarak bu şehrin ekonomisini güçlendireceğiz.”

VEKİLLER DE KONUŞTU

Basın toplantısına katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı, şehri dünyaya tanıtmak için festivallerin kıymetli olduğunu belirterek, “Her yaşadığım günlerde gittiğim evlerde o kadar farklı yemekler görüyoruz ki Gaziantep’te bu şehrimizin yemek kültürünün ne kadar gelişmiş olduğunun zaten bir göstergesi” dedi.  AK Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan ise Gazi şehrin birçok özelliğiyle dünya şehri olduğunu ifade ederek, “Gaziantep sanayisiyle dünya çapında tanınan bir şehir. İnanın bütün dünya Gaziantep’i bilir. Tarihi dokusuyla, turizmiyle, gastronomisiyle, mutfağıyla bir dünya şehri. Bu kadar çok özelliği bir arada barındırmak bu şehir için büyük bir şans. Fatma şahin şehrimizi tanıtma konusunda canla başla büyük mücadele veriyor. Gaziantep’i gerçekten ekonomik anlamda çok daha güçlü bir hale getireceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.