Gaziantep Havalimanı Ağutos Ayında Rekor Kırdı! 247 Bin Yolcuya Hizmet Verildi... Gaziantep Havalimanı Nasıl Gidilir? Gaziantep Havalimanı HAVAŞ Servis Güzergahı ve Hareket Saatleri?

Gaziantep Havalimanı Ağutos Ayında Rekor Kırdı! 247 Bin Yolcuya Hizmet Verildi... Gaziantep Havalimanı Nasıl Gidilir? Gaziantep Havalimanı HAVAŞ Servis Güzergahı ve Hareket Saatleri?
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Gaziantep Havalimanı’nın 2023 yılı Ağustos ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

  • Gaziantep Havalimanı’nda ağustos ayında, iç hat yolcu trafiği 206.299, dış hat yolcu trafiği 41.482 oldu. Böylece ağustosta toplam 247.781 yolcuya hizmet verildi.
  • Ağustos ayında Gaziantep Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 1.714, dış hatlarda 288 olmak üzere toplamda 2.002’ye ulaştı.
  • Yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ise ağustos ayında toplamda 2.868 ton oldu.
  • 8 Aylık (ocak-ağustos dönemi) Gerçekleşmeler…
  • 8 aylık (ocak-ağustos) dönemde ise Gaziantep Havalimanı’nda yolcu trafiği 1.675.340, uçak trafiği 15.171, yük trafiği (kargo+posta+bagaj) ise 17.107 ton olarak gerçekleşti.

Gaziantep Havalimanı 

 Gaziantep Türkiye’nin en çok ziyaret edilen turistik şehirlerinden biridir. Bu nedenle Gaziantep Havalimanı oldukça hareketli bir yolcu trafiğine sahiptir. Gaziantep Havalimanı her yıl yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet vermektedir. Gaziantep Havalimanı Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde bulunduğundan Gaziantep Oğuzeli Havalimanı olarak da bilinmektedir.

 Gaziantep Havalimanı’nın kodu GZT’dir. Havalimanındaki ilk terminal 1976 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Dış hatlar terminali ise 1993 yılında hizmete girmiştir. 2021 yılında ilk terminal binasının yan tarafına 6 körükten oluşan yeni bir terminal binası yapılmıştır.

 Yeni terminal binasının açılmasından sonra Gaziantep Oğuzeli Havalimanı yılda 6 milyon kişiye hizmet verebilecek kapasiteye erişmiştir. Gaziantep Havalimanı’ndan her gün yurtiçi ve yurtdışı birçok direkt sefer düzenlenmektedir.

 Gaziantep Havalimanı Ulaşım 

 Gaziantep Havalimanı Gaziantep ilinin 20 kilometre güneydoğusunda Oğuzeli ilçesinde konumlanmaktadır. Gaziantep Havalimanının şehir merkezine olan uzaklığı yaklaşık 20 kilometredir. Şehir merkezinden Gaziantep Havalimanına ulaşım taksi, HAVAŞ Servisleri ve transfer firmaları ile sağlanmaktadır.

 Gaziantep Havalimanı resmi ulaşım servisi HAVAŞ’tır. HAVAŞ her gün Gaziantep Havalimanı’ndan şehir merkezine karşılıklı olarak seferler düzenlemektedir Gaziantep HAVAŞ servisleri iç hat uçuşları ile uyumlu olacak şekilde hareket etmektedir.

 HAVAŞ servisleri iç hat çıkış kapısından hareket etmektedir. Dış hattan gelen yolcular da iç hat çıkışa gelerek servisleri kullanabilmektedir.

 Gaziantep Havalimanı HAVAŞ Servis Güzergahı ve Hareket Saatleri

 Havalimanı kalkışlı: Gaziantep Havalimanı’ndan hareketle Şehreküstü İtfaiyesi Binası, İnönü Caddesi, Şirehan Devlet Hastanesi’nden geçerek, SGK kurumu, Öğretmenler Evi, Havaş Şehir Ofisi ve Otogar güzergahını izlemektedir. Güzergahların her biri aynı zamanda yolcu indirme noktasıdır.

 Sefer saatleri her gün uçuş iniş saatlerine göre belirlenmektedir.

Gaziantep Şehir Merkezi Kalkışlı: Havaş Şehir Ofisi’nden hareketle Mezarlık kavşağı ve İpek Yolu’nu takip ederek, Perilikaya Et ve Balık Kurumu Kavşağına ulaşır. Ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Oğuzeli Kavşağı üzerinden Havalimanına ulaşır. Her gün ilk hareket saati: 06:15 son hareket saati: 20:00’dir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.