Gaziantep'in en büyük ilçesi Nizip il mi oluyor? Nizipliler bu haberi bekliyor....

Gaziantep'in en büyük ilçesi Nizip il mi oluyor? Nizipliler bu haberi bekliyor....
Türkiye'de il sayısının artıp artmayacağı büyük merak konusu olurken Gaziantep'in en büyük ilçesi Nizip'in il olup olmayacağı büyük merak konusu oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘100 il, bin ilçe’ önerisi, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda da ele alındı. AK Parti 19 ilçenin il olması için çalışmalara başladı. Nizipliler ilçelerinin il olup olmayacağı konusunda büyük merak içerisindeydi. Yapılan açıklama ile İl olma potansiyeline sahip 67 ilçenin 5’i Hatay'da, 4’ü Şanlıurfa, İzmir ve Manisa'da, 3’ü Aydın, Antalya,  İstanbul, Kocaeli, Muğla ve Tekirdağ'da bulunuyor.

İlçelerin idari sınırları, karar vericiler tarafından nüfus ve merkeze olan mesafeleri kriter olarak alınıp değerlendirildiğinde, ülke ekonomisi ve orada yaşayanların hizmete ulaşması açısından verimlilik sağlayabileceği varsayılıyor.

İl olma potansiyeli yüksek 67 ilçe ise şöyle: Nizip, Lüleburgaz, Çerkezköy, Silivri, Çorlu, Büyükçekmece, Tuzla, Kapaklı, Gebze, Çayırova, Darıca, Ereğli, Bandırma, Mustafakemalpaşa, İnegöl, Tavşanlı, Edremit, Bergama, Soma, Aliağa, Akhisar, Salihli, Torbalı, Ödemiş, Nazilli, Alaşehir, Söke, Kuşadası, Milas, Bodrum, Fethiye, Serik, Manavgat, Alanya, Polatlı, Ereğli, Erdemli, Silifke, Kozan, Kadirli, Ceyhan, Dörtyol, İskenderun, Kırıkhan, Arsuz, Reyhanlı, Elbistan, Kahta, Siverek, Viranşehir, Suruç, Ergani, Akçakale, Bismil, Midyat, Nusaybin, Cizre, Silopi, Yüksekova, Erciş, Patnos, Doğubayazıt, Fatsa, Ünye, Erbaa, Bafra, Çarşamba.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.