GAZİANTEP FK VE SUMİDİCA... SUMİDİCA 'Rüşvet skandalını açıkladı'... VE SONU OLDU! BUGÜN NEDEN GETİRİLDİ?

GAZİANTEP FK VE SUMİDİCA... SUMİDİCA 'Rüşvet skandalını açıkladı'... VE SONU OLDU! BUGÜN NEDEN GETİRİLDİ?
Gaziantep FK TEKNİK Direktörüyken Sumidika 2020'de bakın ne demiş: ''Bir oyuncu önerildi. Türkiye'den iki menajer beni aradı. Bu futbolcuyu kabul etmem için menajerler bana 50 bin euro teklif etti. Sadece iyi futbolcu olduğunu yönetime söylememi istediler. 'Çünkü son sözü sen söylüyorsun' dediler. Benim için kolay olurdu. Geçen sene bu oyuncu sadece 1 gol attı. Ben onu buraya nasıl getiririm, bunun sorumluluğunu nasıl alırım?''

Rüşvet skandalını açıkladı
Sumudica, Türkiye'de gündem olmaya devam ederken basın toplantısında yapılacak olan transferlerde rüşvet iddiasını ortaya attı. Rumen teknik adam 29 Eylül 2020'de yaptığı açıklamayla dünya basınında da yankı buldu. Sumudica, kendisine iki menajer aracılığıyla bir oyuncu önerildiğini aktararak, yaşadığı olayı şöyle anlattı:

''Bir oyuncu önerildi. Türkiye'den iki menajer beni aradı. Bu futbolcuyu kabul etmem için menajerler bana 50 bin euro teklif etti. Sadece iyi futbolcu olduğunu yönetime söylememi istediler. 'Çünkü son sözü sen söylüyorsun' dediler. Benim  için kolay olurdu. Geçen sene bu oyuncu sadece 1 gol attı. Ben onu buraya nasıl getiririm, bunun sorumluluğunu nasıl alırım?''

Konyaspor'a kümeye işareti
Sumudica, Gaziantep FK teknik adamlık görevinde Konyaspor ile arasında da gerginlik yaşadı. Konyaspor'la 0-0 berabere kaldıkları 14. hafta karşılaşmasında rakip takım taraftarına dönerek ''kümeye'' işareti yaptı. 


''Kenarda yaşadıklarımı yaşasan sen de yaparsın''
Konyaspor'un maç sonu tepki gösterdiği Rumen teknik adam kendisini, "Kenarda yaşadıklarımı yaşasan sen de yaparsın. Bana yaptıkları hareketi gördünüz mü? Aileme, bana hakaret edemezler" sözleriyle savundu.

Sivasspor kulübesine 5 işareti
Sivasspor'u 5-1'lik skorla mağlup eden Gaziantep FK'nın teknik direktörü, futbolcu Caner Osmanpaşa ile tartıştı. İki takım teknik heyetlerinin karıştığı olay sonrası Rumen çalıştırıcının kulübeye doğru "5" işareti yapması Rıza Çalımbay'ın tepkisine neden oldu.

Denizlispor başkanı su şişesi fırlattı
2019 sezonun 30. haftasında Sumudica, Denizlispor protokolüyle tartışma yaşadı. Rumen teknik adam 1-0 kazandıkları maçın ardından Denizlispor protokolüne dönerek sevinç gösterisi yaptı. Bu hareketin ardından Denizlispor Başkanı Ali Çetin sahaya su şişesi fırlattı.


Trabzonspor maçında göbek attı
Süper Lig'de 2020-21 sezonunun 4. haftasında sahasında Trabzonspor'u konuk eden Gaziantep FK'nın teknik direktörü Sumudica, beraberlik gelince göbek atarak tribünlerde oynadı.

90+3. dakikada Maxim'in golüyle bir puan alan kırmızı-siyahlı ekipte Sumudica, hakem Fırat Aydınus'a itirazı sonucunda kırmızı kartla tribüne gönderildi.  
zatma dakikalarında gelen golle elde edilen bir puan sonrası duygularına hakim olamayan Sumudica, maç sonu kutlaması olarak göbek attı. Sumudica, maçta gördüğü kırmızı kart nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 1 maç men edildi. 


Tribünde durmadı 4 maç ceza aldı
2020-21 sezonunun  5. haftasında deplasmanda Antalyaspor'a konuk olan Gaziantep FK'da cezalı olan Sumudica, bu kez protokol tribününde tartışma yaşadı. Antalyaspor basın sözcüsü  Rumen teknik adamın, futbolcuları Lukas Podolski'ye bağırarak hareket yaptığını ve kendisine de defalarca küfrettiğini iddia etti. Sumudica, daha sonra TFF tarafından bu sefer 4 maç ceza aldı. İtirazlar sonrası cezası 2 maça indirilmişti.



Mehmet Büyükekşi o dönem Gaziantep FK başkanıydı
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Sumudica'nın döneminde Gaziantep FK'nın kulüp başkanlığında görev alıyordu. Büyükekşi, Sumudica'nın sözleşmesini feshetmeden önce sert açıklamada bulunarak Rumen teknik adamın istediği parayı duyurmuştu. 

Büyükekşi, 2020 yılında Sumudica hakkında şunları şöyledi;

"Hocamızın ücretinde yüzde 10 indirim istedik, doğrudur, pandemi nedeniyle geleceğimizi göremiyoruz. Hocaya 920 bin Euro ödüyoruz, yardımcılarının maaşını kendisi ödüyor, bize maliyeti primlerle 1.2 milyon Euro.

Bizden 1.6 milyon Euro net, primlerle 1.9 milyon Euro istiyor. Bu paraları kim alıyor? Tüm başarıyı kendi üzerine alıyor, bu çok yanlış. Daha sezon bitmeden gelecek sezonu konuşuyor, bu açıklamaları absürd. Hocamıza ve futbolculara hiç borcumuz yok, ödemelerini en düzenli yapan kulüp biziz, gerçekler bunlar. Pazarlık yapmanın saygısızlık ile bir alakası yok.

Bize bir jest yap, indirime git dedik, naklen yayınlarımız çok düştü, yüzde 30 azaldı. Türk futbolu uçuruma gidiyor Sumudica ile yola devam edip etmeyeceğimiz ilerleyen günlerde belli olacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.