CHP'DE SÜRPRİZ Aday Avukat Önder Alkurt

CHP'DE SÜRPRİZ Aday Avukat Önder Alkurt
CHP Gaziantep'te Şahinbey ve Şehitkamil ilçe kongrelerine yapılmasından sonra 15 Eylül ile 15 Ekim arası yapılması planlanan CHP il Başkanlığı için birçok isim geçerken CHP'de İl Başkan Adaylarının başında Mevcut Başkan Karaca Bozgeyik, Dr. Enis Tütüncüler, Hayri Sucu, Neşet Uçar, Bektaş Şarklı ve Reis Reisoğlu'nun aday oldukları söyleniyor ancak CHP Gaziantep delegelerinden gelen yoğun baskı sonucu avukat Önder Alkurt'un aday olacağıda söyleniyor

Kulislerden edinilen bilgilere göre, İl Başkanlığı için mevcut il başkanı Karaca Bozgeyik, İl eski Başkanı Neşet Uçar, 28. Dönem Milletvekili Adayı Reis Reisoğlu, CHP İl eski Başkanı Hayri Sucu, Dr. Erdinç Tütüncüler, Avukat Önder Alkurt ve Avukat Ulaş Şarklı’nın isimleri geçiyor.

CHP Gaziantep’te heyecan dorukta. Temmuz ayında delege tespit çalışmaları ile başlayan kongre sürecinde, 9 ilçede kongreler tamamlandı. 19 Ağustos tarihinde Şahinbey İlçe Kongresi ile start alan ilçe kongreleri, Pazar günü yapılan Oğuzeli Kongresi ile sona erdi.

İLÇELER TAMAM!

Yapılan kongreler sonunda Şahinbey İlçe Başkanlığına Mehmet Aydın Şahin, Şehitkamil İlçe Başkanlığına Hurşit Yıldırım, Oğuzeli İlçe Başkanlığına Mustafa Dinçkan, Araban İlçe Başkanlığına Osman Bilge, İslahiye İlçe Başkanlığına Mustafa Sezgin Yıldırımtürk, Karkamış İlçe Başkanlığına Metin Göğebakan, Nizip ilçe Başkanlığına Mehmet Bozfırat, Nurdağı İlçe Başkanlığına Fatih Dinç ve Yavuzeli ilçe Başkanlığına ise Ali Çelik seçildi.

GÖZLER İL KONGRESİNDE!

CHP Genel Merkezi tarafından yayımlanan Kongre Takvimine göre, İl Kongreleri ile ilgili süreç 16 Eylül’de başlıyor. 15 Ekim’e kadar devam edecek süreçte 81 ilde kongrelerin tamamlanması hedefleniyor. Gaziantep İl Kongresi için ise henüz tarih netleşmedi. İl Yönetiminin kongre için önümüzdeki günlerde bir araya gelmesi ve tarih belirleyerek CHP Genel Merkezine göndermesi bekleniyor.

ADAY BOLLUĞU…

Kongre tarihinin netleşmesi beklenirken, CHP İl Başkanlığı için aday bolluğu yaşanıyor. CHP kulislerinden edinilen bilgilere göre, CHP Gaziantep il Başkanı Karaca Bozgeyik, İl eski Başkanı Neşet Uçar, 28. Dönem Gaziantep Milletvekili Adayı Reis Reisoğlu, il eski Başkanı Hayri Sucu, Avukat Önder Alkurt, Dr. Erdinç Tütüncüler ve Avukat Ulaş Şarklı, İl Başkanlığı için adaylık düşünen isimler oldu. İl eski Başkanı Neşet Uçar’ın dün Karkamış ilçesini ziyaret ettiği ve çalışmalara başladığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.