Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem riski olan iller açıklandı!

Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem riski olan iller açıklandı!
Jeoloji Mühendisleri Odası 24 şehire ve fay hatlarına dikkat çekti.

Jeoloji Mühendisleri Odası'nın yaptığı bir çalışma dikkat çekti. Jeoloji Mühendisleri Odası altından doğrudan fay hattı geçen 24 il incelemeye aldı.

24 İLDE DEPREM TEHLİKESİ
Jeoloji Mühendisleri Odası'nın incelemesi Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari gibi şehirleri kapsıyor.

HANGİ ŞEHİRLERDE FAY HATLARI VAR?
Jeoloji Mühendisleri Odası, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, " İzmir'de 13 fay hattı bulunmaktadır. Yaşadığımız bölge, doğal afetlere sıkça maruz kalan bir coğrafyadır. Artık bu gerçeği kabul edip buna göre plan yapmamız gerekiyor. Bir ilçe belediyemize aylık olarak 40'tan fazla inşaat ruhsatı verilmektedir. 30 ilçede ise aylık 1200 inşaat ruhsatı verilmektedir. Her yerde inşaatlar yükseliyor. Ancak bu kentin böyle bir yükü kaldırma kapasitesi yok" şeklinde konuşarak, mevcut fay hatlarının 7 büyüklüğünde yıkıcı bir deprem riski taşıdığına dikkat çekti. Jeoloji Mühendisleri Odası'nın incelemesi, Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari gibi şehirleri kapsamaktadır.Ayrıca, Kütahya, Aksaray ve Sakarya'da da fay hattı üzerine kurulu olan şehirlerin raporları tamamlanmış ve Bursa, İzmir ve Bolu için de deprem riski araştırmaları başlatılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.