Gaziantep'in tamamı hastanelik! Sosyal Medyada Gaziantep'te Çekilen Video Gündem Oldu!

Türkiye'nin en büyük sanayi kentlerinden olan ve nüfus oranı ile Türkiye'nin en kalabalık şehirleri arasında yer alan Gaziantep'in sağlıkta ilginç bir istatistiği bulunuyor. Gaziantep'te Mücahitler Hastanesi'nin önünden çekilen video Gaziantep'te hastanelerin artık ihtiyacı karşılayamadığını yansıtıyor

Nüfusunun 3 milyona dayandığı düşünülen Gaziantep'te nüfusun büyük bir kısmını yerel halk oluştururken kente göç eden Suriyeliler ve depremzedelerle beraber rakam 4 milyonu buluyor.

MÜCAHİTLER HASTANESİ ÖNÜNDE GEREK TEDAVİ OLMAK GEREKSE HASTALARINI BEKLEYEN YÜZLERCE İNSAN BULUNUYOR

Gaziantep'te Mücahitler Hastanesi'nin önünden çekilen bir video sosyal medyada gündem oldu. Kameralara yansıyan görüntülerde hastane içerisinde yer kalmadığı için vatandaşlar tedavi sıralarını kapı önünde bulunan gölgelik alanda beklediler. Duruma isyan eden bir esnaf ise bu anları videoya aldı. Çekilen görüntüler sonrası Gaziantep'te hastaneler hasta taleplerini karşılayamıyor mu?Sorusu akla geldi

ÜNİVERSİTE TIP FAKÜLTESİ GÜNLÜK 7 BİN KİŞİYİ MUAYENE EDİYOR!

Gaziantep'in ve bölgenin en büyük üniversite hastanesi olan Gaziantep Üniversite hastanesinde günlük ortalama 7 bin kişi tedavi ediliyor. Ayrıca hastanede bütün branşlarda uzman doktor bulunuyor.


DEVLET HASTANELERİNDE KAÇ KİŞİ TEDAVİ EDİLİYOR...


72 Yıllık Ersin Arslan Hastanesinin yıkılması sonucu Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi, Mücahitler Ek binası, 25 Aralık Devlet Hastanesinde ve Şehitkamil Devlet Hastanesinde hastalar tedavi görüyorlar. Gaziantep'teki devlet hastanelerinde günlük ortalama 10 bin kişinin tedavi gördüğü tahmin ediliyor.


ÖZEL HASTANELERDE DURUM NE?

İstanbul'dan sonra bünyesinde en çok özel hastane bulunduran şehirlerin başında gelen Gaziantep'te başta Sanko Hastanesi, Tammed, Hatem, Kemal Bayındır, Liv Hospital, Medical Point, Deva, Emek, Akademi, NCR, Anka ve Defa Life özel hastaneleri vatandaşlara hizmet veriyorlar. Gaziantep'teki özel hastanelerde ise günlük ortalama 5 bin kişi tedavi görüyor.

YILDA 6 MİLYON HASTA TEDAVİ OLUYOR!

Gaziantep'in nüfusu Suriyeliler ve depremzedelerle birlikte 4 milyonu bulurken şehir nüfusunun tamamı ise her sene hastanelik oluyor. Gaziantep'te Üniversite Tıp Hastanesi, Kamu ve Özel hastanelerde günlük ortalama 20-22 bin hastanın tedavi edildiği öğrenilirken bu rakam yıllık bazda ise 6 milyonu geçiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.