Fotomaç ve Gaziantep Olay Gazetesi Yazarları Gaziantep FK - Galatasaray maçını değerlendirdi... Erman Toroğlu, Kenan Yücel, Levent Tüzemen Ve Bedrettin Ay Yazdı

Fotomaç ve Gaziantep Olay Gazetesi Yazarları Gaziantep FK - Galatasaray maçını değerlendirdi... Erman Toroğlu, Kenan Yücel, Levent Tüzemen Ve Bedrettin Ay Yazdı
Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında deplasmanda karşılaştığı Gaziantep FK’yı 3-0 mağlup etti. Fotomaç Gazetesi ve Gaziantep Olay Gazetesi yazarları Gaziantep FK-Galatasaray maçını değerledirdi... GFK VE GS Haberleri

LEVENT TÜZEMEN – UTANDINIZ MI!

Galatasaray'ın değeri Kerem Aktürkoğlu'na laf söyleyenler hatta ağır eleştiride bulunanlar utandı mı acaba? Çünkü o Kerem, G.Saray'ın saha içindeki en çalışkanıydı, kazanma duygusunu bir saniye bile kaybetmeden kalbiyle mücadele etti ve ikisi sayılmayan 3 tane kaliteli gol attı, mükemmel anlaştığı İcardi'ye de gol attırdı.



İcardi'nin kazandığı ve attığı penaltının pozisyonunu yine Kerem rakipten çaldığı topla hazırladı. G.Saray taraftarı, Kerem'e sahip çıkmalı, bir pas hatasında tepki koymamalı, aksine genç yıldıza destek vermeli. Antep'te skor olarak Galatasaray farklı kazandı ama oyun olarak 2-0'a gelinceye kadar çok iyi değildi.



Özellikle "Uçan kaçan" olarak alınan Tete'nin koşu kalitesine, hızına ve topla olan ilişkilerine baktığımızda henüz tam hazır olmadığını gördük. Tete hiç konuşmuyor. Okan Hoca'nın olaya el atıp Tete'nin "İçine kapanık" halini çözmesi gerekir.

Sacha Boey yine çok çalıştı, kritik pozisyonlarda kurtarıcılık yaptı. Angelino'nun kaliteli ayakları var. Ciddiyeti korumalı, şova kaçmamalı. Kerem Demirbay nihayet defansa yakın olmayıp kendi pozisyonunda oynadı, kilit paslar attı, ayağındaki topları basit oynamaya çalıştı.


Maç pratiği çoğaldıkça daha verimli olacaktır. Orta alandaki yük sadece Lucas'ın üzerine biniyor. Bu durum bazen Galatasaray'ın orta alandan pozisyon yemesine neden oluyor. Ali Şansalan, iyi bir maç yönetti. Ancak Djilobodji'nin İcardi'ye yaptığı faulde ayak bileği kırılabilirdi. VAR yine sahne almadı

BEDRETTİN AY: KLAS FARKI

Gaziantep Futbol Kulübü Galatasaray’ı ağırladı. Ev sahibi üç maçta puan alamamanın ezikliği, konuk ekip ise şampiyonlar ligi morali ile çimende. Ömürcan şans bulmuş, Eskihallaç Mustafa ise sol bek gömleği giydi.

Karşılaşma adeta Aktürkoğlu Kerem’in biri iptal edilen iki golü başladı beş dakika dolmadan. Gaziantep ön alanda baskı kurmak istedi ise de devamlılık sağlanmadı. Çünkü usta ayaklar hem önledi hem orta alanı çabuk geçtiler.

Galatasaray meşin yuvarlağı enine boyuna istediği gibi kullandı. Onlarda ceza alanı içinde sadece karambol yaratabildiler. Maxsim ve Gradel son kanatta çok yakın oynayınca Mustafa, Tete ile boğuşmak zorunda kaldı. Sağ kanatta da Ömürcan, Furkan’ın gayreti ile ayakta kalabildi. İlk yarım saatte kaleci Muslera topla buluşamadı.

Zar zor kazanılan topları çabuk kaybetti ev sahibi. Her şeye rağmen son çeyrekte birkaç kez kale önünde gözüktü kırmızı siyahlılar. Furkan müsait pozisyonda topu Muslera’ya nişanladı. Konuk ekip te çok fazla pozisyon üretemedi ilk bölümde.

Karşılıklı pozisyona dönüşmeyen ataklar vardı ikinci bölümün başlarında. Ve yine hızlı çıktı Galatasaray Kerem-İcardi organzisasyonu tabelayı değiştirdi. Fark iki. Erdal Güneş’ten Markoviç ve Veliu hamleleri geldi ama nafile gayret. İcardi yine sahnede. Hem penaltı aldı hem gol yaptı.

Kazanmak için sadece mücadele etmek yetmiyor. Maçları iyi oyuncular kazanıyor. Usta ayakların klas farkı idi sonuç. Tabii bir de Tribünler bakın..! Yetmedi ise iki takımın oyuna sonradan giren oyuncularını irdeleyin ve sonucu yorumlayın…!

 

ERMAN TOROĞLU – FUTBOL GÜZEL SAHADA OYNANIR

Galatasaray'ın ölüp ölüp dirildiği Avrupa maçından sonra Gaziantep gibi zayıf bir takımla oynaması kendisi için şanstı. Böyle olduğu halde bile Gaziantep, Galatasaray kalesinde pozisyonlar buldu. İki takım arasındaki tek fark Galatasaray'ın daha tecrübeli ve kaliteli futbolcuları olmasıydı.

Bunların ağırlığı ile karşılaşmayı zorlanmadan kazandılar ama yine de şöyle göze hoş gelen, zaman zaman pozisyonlar yaratacak güzel hareketleri yapamadılar. "Futbolumuz ileri gitmiyor" diyoruz. Oynanan sahalara bakın; çok güzel bakla, balkabağı ve patates yetişir.


Bilardo mermerde oynanmaz, çuhada oynanır. Futbol da güzel sahada oynanır. Şimdi böyle olursa yağmurlar başlayınca ne olacak merak ediyorum. Futbolculara tonla para veriyorsunuz ve bu sahalara mecbur bırakıyorsunuz.


Maç için fazla bir şey söylemeye gerek yok ama yine de Galatasaray'ın daha bir toparlanması gerekir. Şimdi diyecekler ki, "Milli maç arası var." Düzeldiler, düzeldiler. Eğer olmazsa bu sefer de diyecekler ki, "Milli takımlara çok oyuncu verdik, ya sakat geldiler ya da yorgun." Bahane hazır.


İnsan güzel futbol seyretmek istiyorlar, bunun için de maçlara gidiyorlar. Hoş, üç büyükler ve Trabzonspor dışındaki takımlarda maçlara giden seyirci az. Hakem Ali Şansalan bazı pozisyonları kendisi gördü veremedi, VAR çağırdı karar verdi. Mesela Kerem Aktürkoğlu'nun attığı golden önce Kerem Demirbay'ın elle oynamasını bence görmesi gerekirdi.

KENAN YÜCEL: YAZIKLAR OLSUN, BU ŞEHRİN FUTBOL ANLAYIŞINA

Güya Gaziantep FK ve Galatasaray maçını basın mensubu olarak izlemek üzere saat 20.00 'de evden çıktık. Normalde 10 dakikalık yolu 40 dakikada kilometrelerce kuyrukta stadın yanına yaklasabildik sonra fıstıklık ve beykent arasında arabayı park etmek için dön baba dön. Her yer kilit, 45 dakika sonra artık sokağın ortasına bırakıp stada doğru yürümeye başladık. Arabanın üstünde cimbom bom tezahüratları, sarı kırmızı bayraklar, sanki İstanbul Mecidiyeköy, sanki Rams Galatasaray Stadyumu güya ev sahibiyiz.

Galatasaray 25 milyon euro Şampiyonlar ligine ayak bastı parası, yetmedi Gaziantepli Rams şirketinin 1,5 Milyarlık sponsorluk bedeli, yetmedi İcardi, yetmedi Muslera, yetmedi Tete, yetmedi Torrea, yetmedi Zaha yetmedi stadın 4-3'ü Galatasaraylı yetmedi takımın dört yıllık kaptanı Galatasarayın ikinci kalecisi olmayı kabullenmiş sana onun 4. Kalecisi minnet rica gelmiş.
Bu şehir 54 yıllık Gaziantepsporu gömmüş, şimdide elbirliği ile sanayisi, bürokrasisi, kamusu, taraftarı ile bitirmeye çalışıyorlar.

Bekleyin az kaldı, düşürmeye, bitirmeye.
Ondan sonra İcardi 'yi, Dzeko ve Abubakar ve takımlarını değil buraya getirmeyi maçlarını canlı olarak şifreli kanaldan seyredip posterlerini evinizin ofisinizin duvarlarına asarsınız.
Sahi bir İstanbul takımı olarak taraftarlarının size gol attığı zamanki hareketleri ve küfürleri karşısında ne hissediyorsunuz.
Siyahı 6317 şehit ve kırmızsı onların kanı olan bu kulüp.

Yazıklar olsun ;
Rahmetli Asım Atmaz ve diğerleri iyiki ölmüşler ve bu şehir ve takımları uğruna verdikleri mücadeleden sonra bu tabloyu görselerdi bir kez değil bin kez ölürlerdi.

Sonuç mu ;

Bırakın skoru, puanı siz sarı kırmızı bayraklarınız ile tur atın ve kendi şehrinize küfretmeye, küçültmeye devam edin.
Not : bu yazı maç başlamadan önce yazılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.