Gaziantep'te Eylül ayında gezilecek yerler!

Gaziantep'te Eylül ayında gezilecek yerler!
Eylül ayında Gaziantep'te oturuyorsanız ya da bu ayda Gaziantep' yolunuz düşmüşse nereye gitmeliyim diye düşünmeyin. İşte detaylar haberimizde...

Eylül ayında Gaziantep'te gidilebilecek birçok yer var. İşte birkaç öneri:

  • Gaziantep Kalesi: Gaziantep'in simgelerinden biri olan Gaziantep Kalesi, şehrin panoramik manzarasını sunan bir yerdir. Kalenin içinde, Gaziantep Müzesi ve Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi bulunmaktadır.
  • Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi: Gaziantep'in en önemli müzelerinden biri olan Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biridir. Müzede, Zeugma Antik Kenti'nden çıkarılan mozaikler sergilenmektedir.
  • Antep Kalesi: Gaziantep'in tarihi bir semti olan Antep Kalesi, dar sokakları, geleneksel evleri ve çarşıları ile görülmeye değer bir yerdir.
  • Bakırcılar Çarşısı: Gaziantep'in en ünlü çarşılarından biri olan Bakırcılar Çarşısı, bakır eşyaların satıldığı bir yerdir.
  • Kültür Parkı: Gaziantep'in en büyük parklarından biri olan Kültür Parkı, yeşil alanları, göleti ve hayvanat bahçesi ile şehrin en popüler dinlenme alanlarından biridir.
  • Şehr-i Nuh: Gaziantep'in Nizip ilçesinde bulunan Şehri Nuh, Nuh Peygamber'in gemisinin karaya oturduğu söylenen yerdir. Şehri Nuh, arkeolojik bir sit alanı olarak koruma altındadır.

Eylül ayında Gaziantep'te hava sıcaklıkları ortalama 25-30 derece arasındadır. Bu nedenle, gezi için ideal bir aydır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.