Gaziantep'in Tarihi Hastanesi Yıkılıyor! Ersin Arslan Hastanesi'nin yıkımına Gaziantep İl Başkanı Çetin'den Yakından Takip!

Gaziantep'in Tarihi Hastanesi Yıkılıyor! Ersin Arslan Hastanesi'nin yıkımına Gaziantep İl Başkanı Çetin'den Yakından Takip!
6 şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde ağır hasar alan tarihi Dr.Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yıkım çalışmalarına Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin ve yönetim kurulu üyeleri yakından takip etti...

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde ağır hasar gören ve 71 yıldan beri  Gaziantep ve diğer çevre illerdeki vatandaşlara hizmet veren Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yıkımına başlandı. 1962 yılından beri hizmette olan ve kentin en eski devlet hastanesi unvanını taşıyan Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle boşaltılan ve alınan kararlar neticesinde yıkım çalışmalarına başlandı.

ERSİN ARSLAN'IN YIKIMI BAŞINDAKİ İL BAŞKANI!

Gaziantep'in tarihinde önemli bir rol oynayan ve 72 yıldır ayakta duran DR. Ersin Arslan Hastanesinin yıkımı gerçekleştirildi. Yıkımı yakından takip eden AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin ve yönetim kurulu üyeleri yıkımın kazasız, belasız geçmesini dilediler.

GAZİANTEP'TE YIKILAN HASTANENİN TARİHÇESİ

1952 yılında (Ana bina- A Blok) yılında hizmet vermeye başlayan şimdiki adıyla Dr.Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi 6 şubat 2023 yaşanan Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde ağır hasar alan hastane, deprem sonrası hizmet verememişti. 1952 yılında (Ana bina- A Blok) yılında hizmet vermeye başlamış, 1962 yılında(Hizmet Binası B Blok) 1994 (D Blok) 2003 (Acil Binası) 2005 (Semt Polikliniği –Perilikaya) 2006( E Blok); 5 blok ile bölge halkına hizmet veren Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugun ekipler tarafından kontrollü bir şekilde yıkıldı.

1962 yılında Gaziantep Devlet Hastanesi olarak şehrimizde hizmete giren hastanemizin ismi 1999 yılında Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi olarak değişmiştir. Hastanemiz 25 Nisan 2012'de, 17 Nisan 2012 tarihinde görevi başında şehit edilen Göğüs Cerrahi Uzmanının Dr. Ersin Arslan'ın adı verilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.