Gaziantep ve diğer iller için motosiklet kullanımına ilişkin açıklama geldi... Gaziantep'te B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat!

Gaziantep ve diğer iller için motosiklet kullanımına ilişkin açıklama geldi... Gaziantep'te B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat!
B sınıfı ehliyete sahip olanların motosiklet kullanımına ilişkin açıklama geldi. Gaziantep ve diğer illerde B sınıfı ehliyeti olanlar motosiklet de kullanabilecek mi? İşte detaylar…

Gaziantep ve Türkiye’nin diğer illerinde B sınıfı ehliyete sahip olanlar, bir süredir gündemde olan motosiklet kullanımı konusunda araştırmalarını sürdürüyor. B sınıfı ehliyeti olanların belli düzeydeki motosikletleri kullanabileceklerine ilişkin söylenti ve iddiaların gündemde yer almaya başlamasıyla birlikte İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan beklenen açıklama geldi. Gelen açıklamayla birlikte konuya ilişkin detaylar da ortaya çıktı. Peki B sınıfı ehliyeti olanlar artık motosiklet de kullanabilecek mi?

İçişleri Ali Yerlikaya, son dönemde gündeme gelen B sınıfı ehliyet ile motosiklet kullanabilme hususuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Vatandaşların araştırdığı ve merak ettiği bu konuya dair Yerlikaya yaptığı açıklamada, “Motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyet ile 125 cc altında motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları lazım” sözlerini dile getirdi. Yerlikaya açıklamasında ayrıca bu konuda çalışmaların da devam ettiğini duyurdu. Peki B sınıfı ehliyeti olanlar 125 cc altındaki veya diğer motosikletleri kullanabilecek mi? İşte detaylar…

B SINIFI EHLİYETLE MOTOSİKLET KULLANILABİLİR Mİ?

Mevcut yasalara göre B sınıfı ehliyet ile otoyollarda kullanımı yasak olan 50 cc’ye kadar motor hacmine sahip motosikletleri kullanabiliyor. Bu motor hacminin üzerinde ve 500 cc’ye kadar silindir hacmine sahip motosikletler için A1 sınıfı, 500 cc üzerindeki motor hacmine sahip motosikletleri kullanabilmek için ise A2 sınıfı ehliyet sahibi olmak gerekiyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kabine toplantısı sonrası konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLAMAYI YAPTI

Bakan Yerlikaya, 125 cc’lik motosikletlerin B sınıfı ehliyet ile kullanılabilmesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirtti ve açıklamasında, “Bu konuda daha önce bir çalışmaya başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili çalışmaya devam ediyor. Eğitim önemli” dedi.

Bakan Yerlikaya açıklamasının devamında ise “Motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyet ile 125 cc altında motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları lazım. Motosikletten kaynaklanan ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında son zamanlarda artış var. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyetle 125 cc altındaki motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları çok önemli ve gerekli” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.