Gaziantep’in size lezzet şöleni yaşatacak dürümü: Gaziantep Nohut Dürüm

Gaziantep’in size lezzet şöleni yaşatacak dürümü: Gaziantep Nohut Dürüm
Gaziantep denildiğinde ilk akla gelen yenildiğinde tekrar tekrar yemek istenilen Gaziantep’in meşhur sokak lezzetlerinden birisi Nohut Dürüm.

Gaziantep’in meşhur lezzetlerinden birisi olan Nohut Dürüm, Gaziantep’e geldiğinizde mutlaka tatmanız gereken lezzetlerden birisidir. Yediğinizde ağzınızda bıraktığı o hoş tat sizi tekrar Gaziantep sokaklarına çekecek. Gaziantep’in meşhur Nohutlu Dürümü; Tırnaklı pide arasında, kemik suyunda haşlanmış nohut, domates, maydanoz, patates kızartması ve baharatlarla hazırlanan bir dürümdür.

YAPIMI ÇOK FAZLA EMEK İSTİYOR

Nohut dürümünün yapımında kullanılan nohutlar, bir gece önceden ıslatılır ve ardından kemik suyunda haşlanır. Haşlanan nohutlar, yağda kızartılır ve baharatlarla tatlandırılır. Üzerine domates, maydanoz ve patates kızartması eklenir. Dürüm, tırnaklı pide ile sarılır ve servis edilir.

GAZİANTEP’İN NEREDEYSE HER YERİNDE BULMAK MÜMKÜN

Nohut dürüm, Gaziantep'te sokaklarda satılan bir lezzettir. Ancak, şehrin birçok restoranında da nohut dürüm bulmak mümkündür.

AYNI ZAMANDA SAĞLIKLI

Nohut dürüm, besleyici ve doyurucu bir yemektir. Nohut, protein ve lif bakımından zengin bir besindir. Domates ve maydanoz, C vitamini ve antioksidan bakımından zengindir. Patates kızartması ise karbonhidrat sağlar.

Nohut dürüm, Gaziantep'e yolunuz düşerse mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir.

Nohut dürümünün yanına ayran veya şalgam suyu eşlik eder. Yeşil salata da nohut dürümünün yanında iyi gider.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.