Ak Parti Gaziantep'te İstifa Depremi! Hangi İlçe Başkanlarının İstifası İstendi

Ak Parti Gaziantep'te İstifa Depremi! Hangi İlçe Başkanlarının İstifası İstendi
Gaziantep'te 4 ilçe başkanın istifasının istendiği öne sürüldü. İstifası istenen ilçe başkanlarının başında Şahinbey İlçe Başkanı Abdülkadir Sökücü'nün de olduğu öğrenildi. Nizip ve Nurdağı ilçe başkanlarınında istifası istenen isimler arasında.

Ak Parti, 7 Ekim'de Olağanüstü Genel Kongreyi yapacak. Genel Kongre ve Yerel Seçimler öncesi teşkilatlarda da değişimlerin olacağı öğrenildi.

TÜM İLÇERİN  BAŞKANININ İSTİFASI İSTENDİ

Ak Parti'de 14 Mayıs Seçimleri öncesi teşkilatlarda yaşanan değişim, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi da yaşanması bekleniyor. 

14 Mayıs Seçimleri öncesi Eyüp Özkeçeci'nin milletvekili adayı olması üzerine Ertuğrul Teymur il başkanlığına atandı. Seçimlerden sonra Teymur ile yerel seçimlere kadar devam etmesi bekleniyordu.Sürpriz bir şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Murat Çetin il başkanlığına getirildi. 

Edinilen bilgilere göre; Ak Parti Genel Merkezi Gaziantep'te 4 ilçe başkanının istifalarını isteği öğrenildi. Bölge Koordinatör Vekili Hakan Kahtalı'nın Nurdağı ziyaretinden sonra Nurdağı İlçe Başkanı Ramazan Analık'ın istifası istenmişti. Analık, Genel Merkezin talimatı doğrultusunda istifa etmişti.

ŞAHİNBEY İLÇE BAŞKANININ DA İSTİFASI İSTENDİ

Ak Parti Genel Merkezi'nin talimatları doğrultusunda Nurdağı dışında 3 ilçe başkanının daha istifasının istendiği öne sürüldü.

Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke'nin milletvekili adaylığı için istifa etmesi üzerine 13 Mayıs Seçimleri öncesi ilçe başkanlığına atanan Abdülkadir Sökücü'nün istifasının istendiği öne sürüldü.Sökücü'nün iki gün üçünde istifasını sunması bekleniyor.Diğer iki ilçe başkanlarının kimler olduğu ise merak konusu oldu.

ŞEHİTKAMİL DAHİL TÜM İLÇELER DEĞİŞİYOR

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat sorumulusu Erkan Kandemir'ın talimatıyla görevlendirilen,Ak Parti gaziantep bölge koordinatörü Hakan Kahtalı geçtiğimi hafta içerisinde talimat vererek mevcut tüm ilçe başkanlarının istifasını istedi. Bunlardan ilk istifayı Nurdağı yaparken aynı şekilde Şahinbey İlçe Başkan vekili Abdulkadir Sökücü'de istifasını Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin'e teslim ettiği öne sürüldü. Bunun yanı sıra Şehitkamil ilçe başkanı Mehmet Yılmaz ile ilgili henüz bir karar verilmediği öne sürülürken Nizip, Yavuzeli, Araban, Karkamış ve İslahiye ilçe başkanlarında istifalarının beklendiği öne sürüldü.

YERLERİNE KİMLER ATANACAK?

İstifaları istenen ilçe başkanlarının yerine çok sayıda kişinin adaylık çalışmalarına şimdiden başlandığı öğrenildi. Adayların destek arayışında bulundukları öne sürüldü.

İl Başkanı Çetin, adayların olmasının siyasetin doğasında olduğunu ifade ederek, " Pek tabi istifa edecek arkadaşlarımızın yerine adaylar çıkacaktır. Koordinatör Milletvekilimiz Hakan Kahtalı ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Yeni başkanlarımızı ya adaylardan ya da Genel Merkez'in takdir ettiği kişilerden biri atanacaktır. Yerel Seçimlere çok daha güçlü teşkilatlarla hazırlanacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.