Gaziantep Zeugma Müzesi’nde kaç tarihi eser var? En ilgi çekenleri hangisi? Zeugma Müzesi Giriş Ücretleri 2023

Gaziantep Zeugma Müzesi’nde kaç tarihi eser var? En ilgi çekenleri hangisi? Zeugma Müzesi Giriş Ücretleri 2023
Ülkemizin en önemli müzelerinden birisi olan Gaziantep Zeugma Müzesi’nde kaç tarihi eser olduğu ve bunların içinde hangilerinin en ilgi çekenler olduğu büyük merak konusu. İşte Gaziantep Zeugma Müzesi hakkında merak edilenler ve 2023 giriş ücretleri

Gaziantep’in ve ülkemizin en önemli müzelerinden birisi olan Gaziantep Zeugma Müzesi’nde Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılan birçok eser sergileniyor. Anadolu’da mutlaka gidip görülmesi gereke müzelerden birisi olan Gaziantep Zeugma Müzesi Yaz ve Kış saati uygulamasına göre Kasım ve Nisan ayları arasında 08:30 – 17:00 saatleri arasında açıktır. Müze, Nisan ve Ekim ayları arasında ise 09:00 ile 20:00 saatleri arasında açıktır. Kültür Bakanlığı’na bağlı olan müzede, Müze Kart geçmekte olup bunun haricinde eğer Müzekart yoksa Zeugma Mozaik Müzesi giriş ücreti 2023 yılı itibari ile tam bilet olarak 65 TL‘dir. Eğer daha detaylı bilgi almak isterseniz 0342 325 2727 no’lu telefonu arayabilirsiniz. Ancak müze 06 Şubat 2023 yılındaki deprem sebebiyle ne zaman açılacağı belli olmayacak şekilde kapalıdır.

Zeugma Mozaik Müzesi koleksiyonunda 3.000 metrekare mozaik, 140 metrekare fresk, 4 Roma çeşmesi, 20 sütun, 4 kireçtaşı heykel, tanrı Mars’ın bronz heykeli, mezar stelleri, lahitler ve Roma ve Doğu Roma’ya ait mimari parçalar sergileniyor.

25.000 m2’si kapalı olmak üzere toplamda 30.000 m2 bir alana kurulu olan Zeugma Mozaik Müzesi, üç yapıdan oluşan bir kompleks: Ana bina olan A Blok, müze kompleksinin en büyük binası olup, Zeugma Antik Kenti’nden getirilen mozaiklerine, ikinci bina olan B Blok yeni bir koleksiyon olan Gaziantep yöresine ait antik kilise mozaikleri ve çevresinde kazısı yapılan Doğu Roma dönemine ait kiliselerin taban mozaiklerine, idari kat olan C Blok ise, konferans ve fuaye alanlarına ev sahipliği yapıyor.

Zeugma Mozaik Müzesi’nde Öne Çıkan Eserler

·        Gypsy Girl (Çingene Kızı)

·        Ares (Mars) Heykeli

·        Euphrates Mozaiği

·        Galateia Mozaiği

·        Venüs’ün Doğuşu Mozaiği

·        Akhilleus Mozaiği

·        Dionysos ve Nike Mozaiği

·        Oceanos ve Tethys Mozaiği

·        Triton Mozaiği

Zeugma Mozaik Müzesi Nerededir?

Zeugma Antik Kentinin içerisinde olduğunu ve de pek çok uygarlığında geçiş noktası olduğunu söylenmektedir. Zeugma Mozaik Müzesi konum olarak da Orta Doğu ile Anadolu’nun tam olarak arasında yer almaktadır. Gaziantep ilinin Şehitkamil ilesinde bulunan Zeugma Mozaik Müzesi ülkedeki en önemli mozaiklerden birisidir. Gaziantep merkeze çok yakın mesafede olan bu Zeugma Mozaik Müzesi tam adresi: Mithatpaşa Mah. Hacı Sani Konukoğlu Bulvarı 27500 Şehitkamil / Gaziantep.

Zeugma Mozaik Müzesi Giriş Ücreti

Zeugma Mozaik Müzesi ülkemizde en önemli müzelerden biridir. Haftanın her günü ziyaret edilebilen açık ve bu müzeye pek çok sayıda yerli ya da yabancı turist müze kartı ile giriş yapmaktadır. Böylece girişte ekstra bir ödeme yapılmaz. Müze karta sahip olmayan kişiler için ise Zeugma Mozaik Müzesine giriş ücreti 65 TL şeklinde yer almaktadır.

Zeugma Mozaik Müzesi Açılış Kapanış Saatleri

Bu muhteşem ve çok özel olan Zeugma Mozaik Müzesi’nde oldukça loş ışıklar eşliği ile müze turu yapmak hemen hemen herkesin çok hoşuna gitmektedir. Bu nedenle her sene pek çok sayıda turist ziyaret etmektedir. Bu muhteşem Zeugma Mozaik Müzesi'nin giriş saatleri ve de çıkış saatleri aşağıdaki gibidir.

15 Nisan ayı – 2 Ekim ayı
Açılış saatleri ile Kapanış saatleri 09:00 – 19:00 Yaz aylarında geçerli olan saatler,

3 Ekim ayı – 14 Nisan ayı
Açılış saatleri ile Kapanış saatleri 09:00 – 17:00 Kış aylarında geçerli olan saatler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.