Gaziantepspor'un EFSANE İSMİ! Fernand Coulibaly KAHRAMANMARAŞ'TA

Gaziantepspor'un EFSANE İSMİ! Fernand Coulibaly KAHRAMANMARAŞ'TA
Gaziantepspor pek çok takımda forma giyen Fernand Coulibaly, doksanlı yılların önemli figürlerinden birisi. Peki Fernand Coulibaly kaç yaşında? Nereli?

Türkye 1. Ligi'nde KOLİBALY olarak anılan ve Gaziantepspor'da forma giyen efsane isimlerden Fernand Coulibaly ile Kahramanmaraş Kurtuluşspor anlaşma yaptı. Fernand Coulibaly, özellikle Türkiye futbolunun üst seviyelerinde önemli deneyimlere sahip bir isim. Ülkemizde ilk olarak Süper Lig ekibi Adana Demirspor formasını giymiş olan Coulibaly, ayrıca Diyarbakırspor, Denizlispor, Siirt Spor Kulübü, Van Spor Kulübü, MKE Ankaragücü ve Gaziantepspor gibi takımlarda da oynadı.

Bununla birlikte Fernand Coulibaly, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerde yardım faaliyetlerinde bulunmuş ve şehre destek oldu. Kahramanmaraş Kurtuluşspor, Coulibaly'nin deneyimi ve kararlılığıyla yeni sezon öncesinde güçlü bir yapı oluşturma yolunda önemli bir adım atmış oldu.

Fernand Coulibaly KİMDİR?

1994-1995 sezonunda Adana Demirspor'da başlayan Türkiye macerasına, takımının küme düşmesinden ötürü sırasıyla Gaziantepspor ve MKE Ankaragücü'nde devam eden Coulibaly, 1999-2000 sezonunda küme düşmeme mücadelesi veren Vanspor'a transfer oldu. 1 sene Vanspor'da oynadıktan sonra ertesi sezon Denizlispor'la anlaştı. Orada da 2 sezon oynadı. Daha sonra yarım sezon Siirt Jetpaspor'da kiralık olarak geçiren Coulibaly, 2002-2003 sezonunda Diyarbakırspor'a transfer oldu ancak, 7 maç sonra takımdan ayrıldı. Zaman zaman oynadığı sert futbol nedeniyle eleştirilsede uzun lüle lüle saçları ve her zaman iyi bir futbolcu olarak dikkat çekti.

Süper Lig'nde 7 takımda 180 maça çıktı ve 70 kez fileleri havalandırdı. Türkiye Kupası mücadelelerinde ise 14 kez sahaya çıktı ve 1 gol attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.