Gaziantep’te küşleme kebap nerede yenir?

Gaziantep’te küşleme kebap nerede yenir?
Gaziantep denildiğinde akla ilk gelen yemeklerden birisi ne desek kuvvetle ihtimal alacağımız en çok cevaplarından birisi küşleme olacaktır. Etin en güzel yerinden yapılan, hayvanın sadece sırtında çok az miktarda bulunan etten yapılan küşleme meraklılarını bekliyor.

Gaziantep’te küşleme nerede yenir? Bu soru Gaziantep’te en çok merak edilen ve araştırılan konuların başında geliyor. Gaziantep’te en iyi küşlemeyi nerede yiyeceğinizin sorusu haberimizin detaylarında…

Kebapçı Halil Usta

Gaziantep’te küşleme denildiğinde ilk akla gelen mekanlardan birisi Kebapçı Halil Usta’dır. Karşıyaka’da ve metroda iki şubesi bulunan Halil Usta’ya müzeden yürüyerek 5 dakikada ulaşabilirsiniz.

 Şehr-i Küşleme

Gaziantep’te küşleme nerede yenir denildiğinde akla gelen ikinci yerlerden birisi Şehri Küşleme

Küşleme Kebaphan

1990 yılından beri küşleme severlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi Küşleme Kebaphan.

Küşleme nedir?

Gaziantep Küşleme Kebabı etinin, tuz ve zeytinyağı ile karıştırılıp mangalda pişirilmesi ile hazırlanan yöresel bir kebaptır. Gaziantep Küşleme Kebabı uzun yıllardır Gaziantep’te üretilmekte ve tüketilmektedir.Gaziantep Küşleme Kebabı/Antep Küşleme Kebabı 09.02.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.