Gaziantep UYUŞTURUCU'DA 9. SIRADA! Vatan, Hoşgör, Ünaldı, Karşıyaka ve HACIBABA 'ATEŞ-BUZ'un Yani ‘metamfetamin’ ESİRİ

Gaziantep UYUŞTURUCU'DA 9. SIRADA! Vatan, Hoşgör, Ünaldı, Karşıyaka ve HACIBABA 'ATEŞ-BUZ'un Yani ‘metamfetamin’ ESİRİ
Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, ‘metamfetamin’ adı verilen uyuşturucu madde kullanımının en fazla olduğu illerden biri Gaziantep oldu. Kentimiz en riskli iller sıralamasında 9’uncu sırada yer aldı. Bu durum, uyuşturucu sorununun geldiği noktayı göstermesi açısından son derece sıkıntı verici…

Gaziantep en riskli illerden biri


Türkiye’de "Metamfetamin" zehri Türkiye'de hızla yayılıyor. Ülkenin en büyük kentleri arasında yer alan ihracat, istihdam, sanayi ve Gastronomi ile gündeme gelen Gaziantep, Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre ‘metamfetamin’ adı verilen uyuşturucu madde kullanımının en fazla olduğu iller arasında yer aldı. Gaziantep’in dışında en riskli iller ise İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Diyarbakır, Şanlıurfa, Antalya, Adana, Konya, Kocaeli, Samsun, Aydın, Kayseri ve Mersin bulunuyor. 


Uyuşturucu kullanım yaşı 11’e kadar düştü


Uyuşturucu kullanım yaşı 11’lere kadar düştüğü kentimizde, “Metamfetamin” adı verilen uyuşturucu madde kullanımının en yaygın olduğu en riskli iller arasında yer aldı. Kentin her sokak başında uyuşturucu madde ulaşmak çok kolay. Uyuşturucu tehlikesi aileleri tedirgin ediyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yaşadığı her yerde: Okulunda, dershanesinde, caddesinde, kafeteryasında, AVM’sinde her yerde mevcut.


Metamfetamin Nedir?


Meth olarak da bilinen metamfetamin, merkezi sinir sistemini etkileyen güçlü, yüksek düzeyde bağımlılığa neden olan insan yapımı sentetik bir uyarıcı. Genellikle ilk kullanımı, uyanıklığı artırmak ve iştahı azaltmak amacıyla oluyor. Ancak kullanıma devam etmek hızlı bir şekilde bağımlılığa yol açabiliyor. Metamfetamin bağımlılığı, fiziksel ve ruhsal açıdan sağlığa zarar veriyor. Metamfetamin bağımlılığı tedavisi için profesyonel yardım alınması gerekiyor.


Metamfetamin Vücutta Nasıl Etki Gösterir?


Beyinde dopamin, serotonin, noradrenalin seviyelerini arttırarak etkisini gösteriyor. Beyinde bulunan dopamin hormonu enerjik hissetmemizi sağlar, metamfetamin bu hormonun salgılanmasını arttırarak bir süreliğine kişinin daha mutlu, enerjik ve dinç olmasına neden oluyor. Ancak bu durum geçici bir iyilik hali ve aynı iyilik halini sağlamak için kişi bu maddeyi daha fazla kullanmaya başlarsa bağımlılık başlıyor.

Metamfetamin Bağımlılığı Nedir?

Düzenli bir şekilde bağımlılık yapıcı maddenin (metamfetamin) kullanımı, düzenli kullanımda maddenin vücutta yarattığı aynı etkiyi görebilmek için her seferinde kullanılan doz miktarında artış, madde kullanılmadığı zaman yoksunluk belirtilerinin görülmesi, madde kullanımından kurtulmak için başarısız girişimlerde bulunulması ve madde kullanımın kişinin günlük işlevselliğinde bozulmaya yol açması bağımlılık olarak tanımlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.