Gaziantep'te Estetik ve güzellik merkezleri mantar gibi

Gaziantep'te Estetik ve güzellik merkezleri mantar gibi
Son günlerde Gaziantep'te estetik, güzellik, botoks ve saç ektirme merkezleri sayısında adeta patlama olurken...

  Gaziantep'in özel ve kamu hastanelerinde toplam 4 estetikçi bulunduğu öğrenildi. Bu 4 doktor kendi hastalarına yetişemezken estetik merkezlerinde hangi doktorların görev yaptığı ise merak ediliyor. Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde İstanbul'da badem göz ameliyatı geçiren bir vatandaşın görme kaybı yaşadığı öğrenildi. Gaziantep'te mantar gibi türeyen botoks , estetik, güzellik ve saç ektirme merkezlerinde denetimler yapılıp yapılmadığı ise merak konusu oldu.


'Badem göz' ameliyatı hayatını kararttı!

İzmir'de yaşayan Gonca Akdemir (30), iddiaya göre 5 ay önce gözlerini daha çekik, yüzünü daha gergin göstermek için 42 bin TL ödeyerek geçirdiği 'badem göz' ve 'yüz germe' estetik operasyonları sonrasında mağdur oldu. Akdemir, "Evde günlerce ağladım. Yüzümde hala faça atılmış gibi izler var. Dertsiz başıma dert aldım" dedi.
Ameliyatı yapan doktor ise olayın adliyeye intikal ettiğini bunun için açıklama yapmayacağını söyledi.

Badem Göz Nedir? Badem Göz Estetiği

Gözler, vücutta ilk dikkat çeken organlardır. Güzel bir çift göz, kişiyi estetik anlamda ve sosyal ilişkilerde bir adım öne çıkarır. Kadınlar arasında kozmetik açıdan en popüler olan göz şekli badem gözdür. Gözün dış kenarının yukarı doğru çekik olduğu badem gözler, daha iri ve büyük yapıdadır. Badem göz estetiği yaptıran kadın ve erkekler, daha sağlıklı, genç, alımlı ve çekici bakışlara sahip olur. Badem göz ameliyatına tıp dilinde kantoplasti denir. İnsanlar, göz şeklinden estetik ve psikolojik olarak memnun olmayabilir. Çekik göz estetiği, düşük göz kapağına sahip olan, göz çevresinde kırışıklık ve sarkma olan kişiler tarafından sıklıkla başvurulan bir yöntemdir. Bu ameliyat, plastik cerrahi uzmanları tarafından uygulanır. Göz şeklinden memnun olmayan kişiler, sorunlarının çözümü için uzman hekimlerin bulunduğu Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ve Medikal Estetik birimlerine sahip hastanelere başvurabilir.


Badem Göz Nedir?
Badem göz, günümüzdeki en popüler göz şeklidir. Kozmetik anlamda en ideal göz yapısı, gözün dış kenarının iç kenarına göre daha yukarıda olduğu gözlerdir. Bu göz yapısına, adından da anlaşılacağı gibi bademe benzediği için badem göz veya çekik göz denir. Bu göz şeklinde gözün dış kenarları yukarı doğru çekik olduğu için daha belirgin ve dikkat çekicidir. Daha çekik bir görünüme sahip gözlerde bakışlar daha derin ve anlamlıdır. Kişiye daha genç ve çekici bir görünüm verir. Hollywood’da ve ünlüler arasında oldukça popüler olan badem göz şekli piyasada “Bella eyes, fox eyes” olarak da bilinir.

Badem Göz Estetiği
Badem göz estetiği, genç, yaşlı, kadın, erkek herkes tarafından sıklıkla başvurulan bir estetik yöntemdir. Göz çevresinde yaşlılığın olumsuz etkilerini silmek, daha genç bir görünüme sahip olmak, daha çekici bakışlara kavuşmak için uygulanan bir prosedürdür. Doğal ve canlı bakışlara sahip olmak hedeflenir. Başka estetik operasyonlarla birlikte koordineli olarak uygulanabilir.

Bu uygulamada temel olarak göz çevresinde bağların kısaltılması ve gerilmesi işlemi yapılır. Bu gerilme miktarı hastaya göre belirlenir. Ameliyatlı ve ameliyatsız olmak üzere temelde iki çeşit badem göz estetiği yöntemi vardır. Ameliyatlı göz estetiği, cerrahi işlem içermesine rağmen oldukça uzun kullanım ömrüne sahip olduğu ve başarılı sonuçlar elde edildiği için sıkça tercih edilir. Ameliyatsız göz estetiği, hastalara geçici bir çözüm sunar. Hangi hastada hangi yöntemin uygulanacağına doktorun muayenesi ve hastanın isteği doğrultusunda karar verilir.

Gözlük kullanan, bilgisayar veya kitap başında uzun saatler geçiren insanların göz kapaklarında kalıcı hasarlar oluşur. Çekik göz ameliyatı sayesinde bu deformasyonlar düzeltilerek, kişilerin görünüşüne ve psikolojisine olumlu yönde katkı sağlanabilir. Bu ameliyatı kimler yaptırabilir sorusuna cevap olarak şu özelliklere sahip kişiler sıralanabilir:

Göz çevresinde kırışıklığa sahip olan kişiler,
Düşük göz kapağına sahip olan kişiler,
Daha dikkat çekici, alımlı, belirgin ve çekik gözlere sahip olmak isteyen kişiler,
Yaşlılıktan dolayı göz çevresinde, göz altlarında sarkma meydana gelen kişiler,
Gözleri küçük olan kişiler,
Baygın bakışlara sahip olan kişiler,
Daha genç bakışlara sahip olmak isteyen kişiler,
Herhangi bir sebepten dolayı göz şeklini beğenmeyen kişiler,
Gözleri orantısız olan kişiler,
Alt veya üst göz kapağında sorun olan kişiler,

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.