Gaziantep Üniversitesi'nde deprem, tahliye ve yangın tatbikatı yapıldı

Gaziantep Üniversitesi'nde deprem, tahliye ve yangın tatbikatı yapıldı
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde deprem, tahliye ve yangın tatbikatı yapıldı.

GAÜN Çocuk Hastanesi’nde gerçekleşen, Afet Acil Durum Yönetim Birimi tarafından organize edilen tatbikatı, Başhekim Prof. Dr. Hakan Eren yönetti. Prof. Dr. Eren, hastanenin tüm birimlerinde oluşturulan acil durum merkezleriyle kurulan canlı bağlantıyla çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tatbikat öncesinde, olası bir deprem için yapılan hazırlık çalışmaları ve acil durum planının uygulama esasları konusunda tüm birim yöneticileriyle toplantılar gerçekleştirildi. Hastane birimleri tarafından bünyelerindeki personele, deprem sırasında izlenecek adımlar konusunda bilgilendirme yapıldı.

Tatbikatta, deprem, tahliye ve yangın anında binaların tahliyesi, haberleşme, sağlık, arama-kurtarma, lojistik, ulaşım, iyileştirme gibi hizmetlerin yönetilmesi konusunda uygulamalı çalışmalar yapıldı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Eren, tatbikatlarla herhangi bir olumsuzluk karşısında daha da tecrübelendiklerini belirterek, “Tatbikattaki amacımız, uygulama tatbikatlarının provasını yapmak, olası afet ve acil durumlarda hastanemizin hazır bulunmasını sağlamaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.