Gaziantep DEPREM SONRASI TEDBİRSİZ YIKIM CAN ALIYOR! Gaziantep'te DEPREM VURGUNU VE HAYAT KAYIPLARI

Gaziantep DEPREM SONRASI TEDBİRSİZ YIKIM CAN ALIYOR! Gaziantep'te DEPREM VURGUNU VE HAYAT KAYIPLARI
6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde meydana gelen depremden sonra Gaziantep'te yaklaşık 40 bin ağır ve orta hasarlı bina tespit edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karara göre ağır ve orta hasarlı binaların yıkılmasına karar verilmişti. Alınan yıkım kararı sonucu binaların yıkım işi hafriyatçılara verildi. Hafriyatçıların ise yıkım fiyatlarını yüksek tutarak vurgun yaptıkları kaydedildi.

GAZİANTEP'TE 15 BİN BİNA YIKILACAK!

Gaziantep'te ağır hasarlı ve orta hasarlı bina sayısının yaklaşık 15 bin olduğu kaydedilirken bu binaların ise yıl sonuna kadar yıkılması planlanıyor.


DEPREM VURGUNU!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ankara'da yıkımına karar verilen binaların yaptığı ihaleler sonucunda hafriyat firmalarına verdi. Firmalar ise başta talep ettikleri ücretlere ek masraf çıkararak deprem vurgunu yaptılar.

TEDBİRSİZ YIKIM CAN ALIYOR!

Hafriyat firmalarının talep ettikleri ücretlerin yanı sıra yıkım esnasında alınmayan tedbirlerde dikkat çekti. Geçtiğimiz hafta Gaziantep'te bir kepçe operatörü kontrolsüz yıkım esnasında bina altında kalarak can vermişti. Gelen verilere göre ise sadece Gaziantep'te yıkımlar esnasında tedbirsizlik sonucu 10 işçi hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.