Gaziantep CHP Şehitkamil’i Hurşit Yıldırım kazandı

Gaziantep CHP Şehitkamil’i Hurşit Yıldırım kazandı
Gaziantep’te hafta sonu CHP Şehitkamil İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Masal Parkı içerisinde bulunan Şato restoranda yapılan kongreye iki liste halinde gidildi.

Kongrede 196 delegenin oyunu alan Hurşit Yıldırım ilçe başkanlığına seçildi. Diğer aday Nesanır ise 194 oyda kaldı. 

TOPARLANMA, BİRLEŞME, BİRBİRİMİZİ ANLAMA ZAMANI

CHP Gaziantep İl Başkanı Karaca Bozgeyik, " Şahinbey ilçe kongresinde Gaziantep için bir hayalden söz etmiştim. Büyük bir hayal Gaziantep'teki belediyelerin tümünün CHP'li belediyeler tarafından yönetilmesi hayali, ancak bu büyük hayalin gerçekleşmesi için daha büyük bir hayali gerçekleştirmemiz gerekiyor bugün ondan bahsedeceğim: Artık, Parti içinde yeni "cepheler" açılmasın. Aksine "cepheler" birleşsin, safları sıklaştıralım. Aramızda kişisel sorunlarımız artık bitirmesi gerekiyor. Gaziantep'te Partimizi birleştirmek, barıştırmak ve büyütmek için 'adımlar atmanın tam zamanı. Aramızda kişisel sorunlarımız var ve bu sorunların artık bitirmesi gerekiyor. Bayrağı devralacaklar sorunların yükünü değil, geleceğin ışığını, ufkunu devralmalı. Partimizin iç meselelerini kendi içimizde çözerken, ülkemizin temel meselelerine odaklanmalıyız. Ülkemizin sorulana karşı partimizin fikirlerinin, çözüm önerilerinin toplum tarafından duyulması için mücadele etmeliyiz. Hiç kimsenin kaygılanmadığı, korkmadığı, umudunu yitirmediği bir ülke bir şehir olabiliriz. Ülkemizin ve şehrimizin yakıcı' sorunlarını; Dayanışmayla, birleşmeyle, çoğalarak aşabiliriz. Toparlanma, Birleşme, birbirimizi anlama zamanı. Bu ülkenin çocuklarının gençlerinin kadınlarının hayalleri çalınırken biz bir birimizle kavga edemeyiz. Bu ülkenin ormanları yakılırken, yok edilirken, dereleri kurutulurken, tarımı bitirilirken, doğası tahrip edilirken, güneşi karartılırken biz birbirimizle kavga etmemeliyiz. Kavgayı değil dostluğu büyütmeliyiz. Parti içi iktidar mücadelesine büyük iktidarı kurban etmemeliyiz. Parti içinde gençleri birbirine karşı yumruk sıkmaya değil kol kola omuz omuza mücadeleye çağırıyorum” dedi.

BİZ OLACAĞIZ, BİRLİKTE OLACAĞIZ, HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Hurşit Yıldırım, “Ülkemizin 2002 yılında iktidara gelen Adalet ve kalkınma partisinin ekonomik düzeni anda gördüğünüz üzere bir çay bir simit alamayan bir toplumun tek umudu olan Cumhuriyet Halk partisi burada birlik beraberlik ve hep birlikte birbirine sarılacak. Gaziantep'e güvenlik ve asayiş sorunlarını bile hiçe sayarak Gaziantep’i gördüğünüz üzere günlük ölüm cinayet bir araya gelen o göçmen tayfasıyla. 6 Şubat'ta bir deprem yaşadık bu depremden dolayı Gaziantep'e gelen yardımların nereye gittiği belirsiz. Eğer Şehitkamil ile seçilirsek göçmen politikası değil vatandaşımızın yanında olup Cumhuriyet Halk partililerin ne kadar yardımsever olduğunu ve ne kadar demokratik bir davranışın içinde olduğunu herkese göstereceğiz. Bugün buradaki kongremizde baktığımda gerçekten bir şeyler var biz biz 2024 Mart seçimlerinde şu anda hemen çalışmaya başlamamız gerektiğini biliyoruz biz ön seçim diyeceğiz ne olursa olsun bu partinin delege meclisini ön seçimle belirleyeceğiz. Çünkü biz bununla ilgili ben değil siz değil hep birlikte olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek bir şeye ihtiyacı var  biz olacağız, birlikte olacağız, hep birlikte yöneteceğiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu birliğe ihtiyacı var. Bizim öncelikle büyümemiz lazım bizim parti içinde ayrışmaya değil Parti içine bütünleşmeyi sağlayacağız bu parti sosyal demokratik bir partidir,dedi.

UMUTSUZLUĞA DÜŞMEK BİR DEVRİMCİYE YASAKTIR

Hasan NesanırÖmrünü emek, barış ve sosyal demokrasi mücadelesine adamış bir arkadaşınız olarak; Partimizde, ilçe yöneticliği, ilçe başkanlığı, meclis üyeliği görevlerinde bulundum. 2019 yılında Şehitkamil Belediye Meclis üyesi olarak seçildim. Bu kongrede, yerelde iktidarı örgütlemek amacıyla, herkesin Belediye Meclis üyesi olmaya çalıştığı dönemde gövdemi taşın altına koyarak CHP Şehitkamil İlçe Başkanlığı'na aday olmak için meclis üyesi görevinden istifa ettim. Tek adam rejiminin yarattığı büyük tahribata karşılık, 2023 seçimlerinde tüm örgütümüzle birlikte kazanmak için büyük bir mücadele ettik.

Büyük bir algı, yalan, iftira ve korkutmaya dayalı, devletin tüm imkanlarının tek adam için seferber edildiği, adaletsiz ve hukuksuz bir seçimi kaybettik. Bu sonuç, hepimizi büyük bir hayal kırıklığına ve çok büyük umutsuzluğa sevk etti. Devrimcilerin partisi Cumhuriyet Halk Partisinin fertlerine umutsuzluğa düşmek yakışmaz. Hepimiz yeniden ayağa kalkacağız ve "genelde iktidarın yolu, yerelden geçer" şiarıyla, bugünden tezi yok. Şehitkamil Belediyesi’nin Halkçı belediyeciliği hakim kılmak için çalışmaya başlayacağız. Ülke insanımız, yalnız ve korumasız kalmıştır. Hırsızlığa, yolsuzluğa, Haksızlığa, adaletsizliğe karşı güveneceği hukuk sistemi yoktur. Mutfak yangın yeri. İşçiler, emekçiler, emekliler, öğrenciler başta olmak üzere, ülkemizin her kesimi büyük bir ekonomik buhran içerisindedir. Tek adam rejiminin tüm hatalarını saymaya kalksak, günler sürer. İlçe kongreleri, bir kısım kişilerin dediği gibi bazı kişilerin siyasetini bitirme yeri değildir. İlçe kongreleri, topluma umut olma, iktidara giden politikaları belirleme, birleşme ve bütünleşme yerleridir.Biz Partimizi birleştirip bütünleştirmek için yola çıktık ve bunu başaracağız. Sürecin sonunda yine CHP kazanacak, Şehitkamil kazanacak. Partimizi yerel seçimlere taşıyacak kadroları seçerken, partimize karşı sadakat ve adalet duygusunun göz önüne alarak tercih yapmanızı istirham ediyorum” ifadelerini kullandı. 



CHP Şehitkamil’i Hurşit Yıldırım kazandı Zafer Partisinden 100. Yıla kutlama CHP’de yarış başladı! Gaziantep CHP’de söz delegenin CHP'de gözler Şehitkamil'de Mahalle mahalle 



0 (342) 220 22 12 (Pbx) / [email protected]
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Gaziantep27

Haber Scripti
CHP Şehitkamil’i Hurşit Yıldırım kazandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.