Gaziantep’te 10 Kişiye Mezar Olan Bahar Apartmanı’nda ihmaller zinciri! Betonu Uygun Kullanmamışlar! Bilirkişi raporuyla kanıtlandı!

Gaziantep'te depremde merkezde yıkılan ve 10 kişiye mezar olan Bahar Apartmanı’nın Bilirkişi raporu ortaya çıkmaya başladı. Raporda, yapının yürürlükteki standartlara uygun şekilde yapılmadığı, yapı inşasında görev alan müteahhit, fennî mesul, yapıyı kontrol etme sorumluluğu olan personel dahil yetkililerin kusurlu olduğu tespit edildi.

Gaziantep merkezde yıkılan Bahar Apartmanı’nın Bilirkişi raporu ortaya çıkmaya başladı. Raporda, yapının yürürlükteki standartlara uygun şekilde yapılmadığı, yapı inşaasında görev alan müteahhit, fennî mesul, yapıyı kontrol etme sorumluluğu olan personel dahil yetkililerin kusurlu olduğu tespit edildi.

6 Şubat 2023 tarihinde gece saat 04.18’de yaşanan Kahramanmaraş merkezli Asrın felaketi depremde yıkılan ve 10 kişiye mezar olan Bahar apartmanın müteahhiti İbrahim Mustafa Uncuoğlu Pendik İstanbul'da göz altına alınmıştı. Halen Gaziantep  E Tipi kapalı cezaevinde tutuklu yargılanan müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu hakkındaGaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor.

KUSUR VAR!


Raporda yer alan ifadelere göre, 25 yaşında olduğu tespit edilen Bahar apartmanının standartlara uygun şekilde projelendirilmediği, C14 betonunun kullanılmadığı müteahhit dahil herkesin kusurlu olduğunun belirtildiği raporun sonuç kısmı şöyle;

“Yukarıdaki bulgulara dayanılarak yapının yürürlükteki standartlara uygun şekilde projelendirilmediği ve projesine uygun bir şekilde inşa edilmediği, yapının inşasından sorumlu olan; yapı inşası görev alan müteahhitin, fenni mesulün, yapının beton, kalıp ve demir işçiliğinde görev alan kişilerin, yapının proje doğruluğunu, kontrol iş akışının sağlama ve projeye uygun olarak yapılıp yapılmadığını kontrol etme sorumluluğu olan ilgili personellerin, kamu kurum ve yetkililerinin kusurlu olduğu görüş ve kanaatlerine varılmıştır.”denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.