Gaziantep'te hangi otel yanıyor? Yangın büyük!

Gaziantep Kahramanmaraş ve Adana yolu kavşağı üzerinde bulunan Dedeman Otelde yangın çıktı.

Gaziantep organize sanayi bölgesinde bulunan ve 10 yıldır faaliyeti durudulan Dedeman oteli bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Gaziantep Kahramanmaraş ve Adana yolu kavşağı üzerinde bulunan Dedeman Otelde yangın çıktı. Otelin 11 ve 12. katlarında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdehale ediyor. Otel'de üst katta başlayan yangın alt katlardada etkili olmaya başladı

İTFAİYE MÜDAHALE EDİYOR

Gaziantep’te eskiden Dedeman Otel olarak kullanılan ve şuanda boş olduğu öğrenilen 17 katlı binada yangın çıktı.
Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunaneski ismiyle Dedeman Otel olan ve şu anda boş otelde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede yayılan ve 17 katlı binanın üst katlarını sararken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı çok sayıda ekip yangına müdahale ediyor. Ekipler yangının söndürülmesi için çalışmalarını söndürüyor.
Yanan 17 katlı binanın eskiden otel olarak kullanıldığı ve 10 yıldır faaliyette olmadığı, tadilatta olduğu öğrenildi.

DEDEMAN OTEL KİMİN?

Türkiye’nin en hızlı büyüyen sanayi şehirlerinin başında olan ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin girişinde bulunan 2012 yılında hizmete açılan ve Erdoğan Süyür’ün sahibi olduğu 5 yıldızlı Dedeman oteliyle ilgili iddialar ve dedikodular gündemden düşmezken Gaziantep’in ünlü iş adamı Mustafa Kıratlı, otelin alımı için Süyür ailesi ve İsrail ile ABD şirketlerinin ortak olduğu şirket yöneticileriyle pazarlık yaptı. Pazarlık sonrasında 11 milyon dolar veren Mustafa Kıratlı’nın otelle ilgili anlaşma yapamayıp ve vazgeçtiği ileri sürüldü. Bunun üzerine yine otel sahipleri ve yabancı ortakları Diyarbakır’ın ünlü Şehmus isimli iş adamı oteli 14 milyon dolara satın aldığı ifade edildi.

DEDEMAN OTELİ 20 MİLYON DOLARA SATILIYOR


Diyarbakır’ın Şehmus isimli ünlü iş adamı oteli aldıktan hemen sonra tekrar satlıka çıkardığı söyleniyor. Gaziantep’in girişinde bulunan modern 5 yıldızlı Dedeman oteli için yeni sahibinin 20 milyon dolar istediği öne sürülürken yoğun bir şekilde yabancı şirketler oteli almak için adeta sıraya girdiği öğrenildi.

DİYARBAKIRLI ÜNLÜ İŞ ADAMI HANGİ SEKTÖRDE ETKİLİ


Diyarbakır ve Ankara Çumurambar’da modern otelleri bulunan geçmişte de temizlik şirketiyle büyüyen ünlü işadamı Şehmus, Dedeman Oteli satmadığı takdirde 2023’ün Ocak ayında hizmete açacağı da söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.