Şamil Tayyar Nereye Aday?

Şamil Tayyar Nereye Aday?
Şamil Tayyar'a büyük görev

Ak Parti’de 2001’den bu yana 22 yıldır siyaset yapan Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan ve 2 dönem Gaziantep milletvekilliği yapan Şamil Tayyar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafında büyük ihtimalle MKYK yönetim kurulu üyeliğine tekrar getirileceği söylenirken ve bu olmadığı takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Şamil Tayyar’ı bir ülkenin büyük elçiliğine atayacağı söyleniyor

Şamil Tayyar kimdir?

Şamil Tayyar, 1965 yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde dünyaya geldi. Babasının ismi Hüseyin, annesinin ismi Fidan'dır. İlk ve orta öğrenimini Gaziantep'te tamamladı. 
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. 

1985'te Milliyet gazetesine girdi. Polis adliye muhabiri olarak çalışmaya başlayan Şamil Tayyar, burada 9 yıl görev yaptı. 

1999 yılında milletvekili seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Daha sonra adaylıktan geri çekildi. 

Sabah gazetesinin ardından sırasıyla TGRT, Yeni Şafak, STAR TV ve Tercüman'da çalıştı. 

12 Haziran 2011 yılında milletvekili seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Gaziantep milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 

Son olarak Star gazetesinde, Ankara temsilciliği ve köşe yazarlığı yapan Şamil Tayyar, bu görevlerinden 2012'de ayrıldı. 

İyi derecede İngilizce bilen Şamil Tayyar, evli ve iki çocuk babasıdır.

Şamil Tayyar'ın babası Hüseyin Tayyar, bir dönem MHP'de görev yapmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.