Bingöl Depremi! Naci Görür'den 4.0 büyüklüğündeki depremin ardından önemli açıklama

Bingöl Depremi! Naci Görür'den 4.0 büyüklüğündeki depremin ardından önemli açıklama
Deprem uzmanı Naci Görür, Bingöl'ün Kiğı ilçesinde meydana gelen 4,0 büyüklüğündeki depremin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem uzmanı Naci Görür, Bingöl’de meydana gelen 4,0 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla önemli değerlendirmelerde bulundu. Görür, depremin yaşandığı bölgenin stres transferlerinin etkilendiği bir alan olduğunu ifade etti.


Görür, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Demirkanat-Kiğı/Bingöl’de 4,0 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Bu bölge stres transferlerinin olduğu bir alan olarak biliniyor. Muhtemelen son transfer 6 Şubat depremleri. Daha önce de açıkladığımız gibi, Erzincan-Karlıova arasında, Karlıova-Bingöl arasında dikkatli olunmasını uyarmıştık. Şimdiki deprem de Doğu Anadolu Fayı'nın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Depremin meydana geldiği bölge hassas bir konumda bulunuyor ve özenli olunmasını gerektiriyor. Belki de deprem direnci yüksek yerleşim alanlarının planlamasının buradan başlaması gerekebilir. Sevgiyle.”

Naci Görür'ün bu değerlendirmesi, deprem uzmanlarının bölgenin deprem riskleri ve stres transferleri konusundaki hassasiyetini bir kez daha ortaya koyuyor. Naci Görür’ün  “Depremin meydana geldiği bölge hassas bir konumda bulunuyor ve özenli olunmasını gerektiriyor. Belki de deprem direnci yüksek yerleşim alanlarının planlamasının buradan başlaması gerekebilir” ifadesi ise dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.