Ciğerlerimiz yanıyor! Köyler ve mahalleler boşaltıldı

Ciğerlerimiz yanıyor! Köyler ve mahalleler boşaltıldı
Çanakkale’de devam eden yangınlardan dolayı 3 köy ve 3 mahalle daha boşaltıldı. Yangın söndürme çalışmaları havadan ve kadardan hummalı bir şekilde devam ediyor.

Çanakkale’de ciğerlerimizi yakan orman yangınları devam ediyor. Çanakkale Damyeri mevkiinde başlayan ve kısa sürede artan orman yangınları 500 hektarlık alanı etkiledi. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.


İhlas Haber Ajansı’nda yer alan bilgilere göre: 500 hektarlık alanın yarısının orman yarısının da ekili alanlar olduğu kaydedildi. Boşaltılan 9 köyde de 9 ev yanmış, 88 küçükbaş ve büyükbaş hayvan telef olmuştu. Hastanelere kaldırılan 83 kişiden 8’inin tedavisi ise sürüyor.
Devam eden yangınla nedeniyle son olarak, 3 köy ve 3 mahalle tedbir amaçlı boşaltılarak, vatandaşlar yurda yerleştirilecek.


Konu ile ilgili Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz merkez Kayadere köyü civarında çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları havadan ve karadan müdahale edilmesine rağmen yangın rüzgarında etkisi ile büyüme eğilimi göstermiştir. Aşağıokçular köyü, Salavat ve Andıktaşı Mahalleleri, Elmacık köyü ve bağlısı Değirmendere Mahallesi ile Çiftlikdere köyü tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu kız öğrenci yurdunda misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları da önemlidir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.