Gaziantep'te bulunan Haydi Büfeleri'ndeki ekmek fiyatı şaşırttı!

Gaziantep'te bulunan Haydi Büfeleri'ndeki ekmek fiyatı şaşırttı!
Gaziantep'te bulunan Haydi büfelerinde ekmek fiyatı 5.5 TL'de 5 TL'ye indi. Vatandaşlar ekmek için Haydi büfelerini tercih etmeye başladılar.

Gaziantep'te ekmek fiyatlarına gelen zamlardan sonra Antepli vatandaşlar bu duruma tepki göstermiş ve konuyla ilgili çalışma yapılmasını dile getirmişti. Gastronomi şehri Gaziantep'te ekmeğe gelen zamlar hem vatandaşı hem de esnafın cebini yakmıştı. Durumla ilgili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin talimat verdi ve Haydi büfelerinde satılan ekmek 5 TL'ye indi. 

TALİMAT FATMA ŞAHİN'DEN 

Un ve diğer girdi maliyetlerinin artması üzerine ekmeğin fiyatını 3 liradan 5,5 liraya çıkardıklarını belirten Yılmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla ekmekte indirime gidildi. 50 kuruş indirimle ekmek büfelerde 5 liradan satılmaya başlandı. Halkın daha ucuza ekmek yemesi için belediye sübvanse ediyor” dedi. Yılmaz, Haydi büfelerinde günlük ortalama 27-50 bin adet arası ekmek satıldığını da sözlerine ekledi.

HAYDİ BÜFELERİ NEREDE HİZMET VERİYOR?

Vatandaşların kaliteli ekmeği uygun fiyata alabilmesini kolaylaştırmak için hayata geçirilen 17 satış noktası Nuripazarbaşı, Vatan, Cumhuriyet, Boyacı, Cengiz Topel, Deniz, Pir Sultan, Hürriyet, Kayaönü, Karacaoğlan, Göllüce, Merveşehir, Kocatepe, Kıbrıs, Akdere, 8 Şubat ve Umut mahallelerinde hizmet veriyor.

2022 yılında Haydi Büfeleri 1 milyon ekmek satışına ulaşmıştı. HAYDİ büfeleri kısa vadede büfe sayısını 53'e yükseltti. Halk Ekmekten Sorumlu Daire Başkanı İbrahim Yılmaz Büfe sayısını 70’e çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Yılmaz, Haydi büfelerinde ekmeğin yanı sıra peynir, yoğurt, yumurta da satıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.