GAZİANTEP'TE TAHMAZOĞLU YETER ARTIK DEDİ! Çimento Zamları TAHMAZOĞLU'NU İsyan ETTİRDİİ!

GAZİANTEP'TE TAHMAZOĞLU YETER ARTIK DEDİ! Çimento Zamları TAHMAZOĞLU'NU  İsyan ETTİRDİİ!
Döviz kurundaki değişiklik, hammadde gibi ürünlerin fiyatlarındaki artışların yüksek maliyete sebebiyet verdiğini ifade eden kamu müteahhitleri, sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini belirtti. Aşırı fiyat artışları, işçi bulma, malzeme tedarik süreçlerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle işler tamamlanamıyor.

TAHMAZOĞLU: ' GAZİANTEP YETER ARTIK DİYOR'

Lansman toplantısında müteahhitlerin sorunlarını dinleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çimento fabrikalarının Gaziantep ve çevre illerde olduğunu kaydetti.Tahmazoğlu konuşmasında, ‘’ Sizlerin de ifade ettiği maliyet her geçen gün artıyor, bir an önce işe başlayarak önümüzü görebilmek çok önemli. Demir, çimento gibi ürünlerin fiyatları artıyor.Anlamadığım bir şekilde çimento fabrikaları burada olmasına rağmen Türkiye’nin en pahalı betonunu biz kullanıyoruz. Bunu da anlamış değilim’’ dedi.

Kamu Müteahhitleri Platformu Başkan Yardımcısı Mehmet Salih General sektörde yaşadıkları sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Anlık döviz kuru artışları, emtia (ticarete konu olan malların tümüne verilen ad) ve hammadde fiyatlarındaki artışların yüksek maliyet oranlarına sebebiyet verdiğini ifade eden General, sürdürmekte oldukları işlerde problemler yaşadıklarını belirtti. Sektörün sekteye uğramaması adına sorunlarına çözüm beklediklerini söyleyen General, işçi bulma, malzeme tedariki süreçlerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle yarım kalan ve süresinde tamamlanamaz duruma gelen yapım işlerinde oluşan gecikmeler dolayısıyla da cezaya maruz kalmamalarını istiyor.

Müteahhitler sicil affı, süre uzatımı, ek fiyat farkı ve tasfiye hakkı talep ediyor.

Deprem bölgelerindeki yapıların hızla tamamlanmasının elzem olduğunu belirten kamu General, inşaat malzeme fiyatlarındaki yükselişten olumsuz etkilendiklerini belirtti. Müteahhitler sicil affı, süre uzatımı, ek fiyat farkı ve tasfiye haklarının verilmesini talep ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yılda bir kez güncellenen birim fiyatlarını 2022 yılı içerisinde 3 kez güncellemek durumunda kalmasına olmasına rağmen sektörün yaralarının sarılmadığını aktaran müteahhitler sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.