GAZİANTEP'TE CHP KONGRESİ TEK LİSTE! CHP Gaziantep Kongre Tarihleri

GAZİANTEP'TE CHP KONGRESİ TEK LİSTE! CHP Gaziantep Kongre Tarihleri
Gaziantep'te Kongre sürecinin başladığı CHP Gaziantep’te, ilk kongre bu hafta sonu gerçekleşecek. Şahinbey İlçe Başkanlığı için yapılacak olan kongre öncesi mevcut ilçe başkanı Mehmet Aydın Şahin adaylığını duyurdu. Edinilen bilgilere göre, 19 Ağustos Cumartesi günü yapılacak olan kongrede İlçe Başkanı Mehmet Aydın Şahin’in tek liste ile seçimlere gidecek

CHP Gaziantep’te heyecan dorukta. 2020 yılında İl ve ilçe Yönetimlerinin görevden alınması ile başlayan geçici yönetimler dönemi, 2022 yılında İl ve İlçe Yönetimlerinin asaleten atanması ile sona ermişti. Uzun bir aranın ardından ilk kez kongreye gidecek olan CHP’de heyecan dorukta.

KONGRE TARİHLERİ NETLEŞTİ…

CHP Gaziantep İl Yönetimi, ilçe kongre tarihlerini belirlemek üzere toplanmıştı. Yapılan toplantı sonrası,

  • Şahinbey İlçe Kongresi 19 Ağustos
  • Karkamış İlçe Kongresi 22 Ağustos
  • Araban İlçe Kongresi 25 Ağustos
  • Nizip İlçe Kongresi 26 Ağustos
  • Nurdağı İlçe Kongresi 26 Ağustos
  • İslahiye İlçe Kongresi 27 Ağustos
  • Şehitkamil İlçe Kongresi 27 Ağustos
  • Yavuzeli İlçe Kongresi 2 Eylül
  • Oğuzeli İlçe Kongresi 3 Eylül

İLK KONGRE BU HAFTA SONU!

CHP’de ilk kongre 19 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00’da Karataş Kardelen Plaza’da yapılacak. Şahinbey İlçe Kongresi için mevcut ilçe başkanı Mehmet Aydın Şahin, geçtiğimiz gün adaylığını açıkladı. Gaziantep İl Binasında gerçekleşen adaylık açıklamasına katılım yoğun oldu.

KENETLENMİŞ BİR ÖRGÜT VE KADROLAR İNŞA EDİLMELİ

Adaylık açıklaması ile ilgili toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Şahin, ‘’ Adaylık açıklamamda, bu iklim koşullarında, tarafımı yalnız bırakmayan örgütümüzün tüm emektarlarına minnettarım. Partimiz ideolojik-politik tutumunu Cumhuriyet devrimlerinin muhafazası ve partinin 100 yıllık birikimini ödünsüz savunmak üzerine kurmalıdır. Bu tutumu da sosyal demokrasinin ve sosyalist enternasyonelin evrensel ilkeleriyle besleyen yeni bir politik hat izlemelidir. Toplumsal muhalefetin ve toplumun tüm ilerici güçlerinin öncüsü haline gelmelidir. Parti hukuku ve parti içi demokrasi en yoğun haliyle işler hale gelmelidir. Belirleme ve denetleme yetkileri örgütümüzün dayanışmacı eğilimlerine bırakılmalıdır. Aksiyon alma kabiliyeti yüksek, aktif, aynı hedefe yönelmiş, parti yararını önceleyen , kenetlenmiş biR örgüt ve kadrolar inşa etmelidir’’ ifadelerini kullandı.

Aydın’ın adaylık açıklamasının ardından parti içerisinden edinilen bilgilere göre, Şahinbey İlçe Kongresi’nde tek liste ile seçime gidilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.