BAŞKAN FATMA ŞAHİN DUYURDU!.... Şireci Tekstil’de işçilerle anlaşma sağlandı...

Gaziantep'te günlerdir süren Şireci Tekstil'de yaşanan grev işçi ve Şireci tekstil yönetim kurulu ile yapılan anlaşmadan sonra iş bırakma eylemi sona erdi.

Gaziantep’te Şireci Tekstil’de 6 gündür süren işçilerin iş bırakma eylemi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Şireci Tekstil’in önüne giderek işçilerle yaptığı konuşmanın ardından Şireci Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şireci ile görüşerek işçilerle arasını buldu. Yapılan anlaşmaya göre işçiler 15 bin + 300 TL aylık ücrete pazar günleri mesaileri 1500 TL ve bayram ikramiyesi ise her bayram 2500 TL olarak belirlendi.

İşçiler yarın iş başı yapacak

6 gündür Gaziantep Organize Sanayide bulunan Şireci Grubuna ait fabrikalarda işçilerin eylem yapmasıdan dolayı üretim zorlu yaşayan Şireci Tekstil’de işçiler yapılan anlaşmayla yarın yeniden iş başı yapacaklar, ayrıca işten çıkarma tebliği de iptal edildi.

Başkan Fatma Şahin'den Açıklama

Gaziantep OSB'deki fabrikalardan birinde bir süredir yaşanan iş bırakma eylemi ile ilgili olarak bugün, hem işçilerimiz hem de fabrika nezdinde uzlaşma sağlayabilmek için Gaziantep milletvekillerimiz Melih Meriç ve Sevda Karaca Demir'le arabuluculuk yaptık.

İşletme sahibine işçilerimizin taleplerini, işçilerimize fabrika yönetiminin fikirlerini ileterek uzlaşmada büyük mesafe kat ettik. İşçilerimizin büyük bölümü işlerinin başına dönüp çalışmaya başladılar. Gaziantep sanayisi ve işçileri hem Türkiye hem Gaziantep için çok önemli. Burada yaşanacak bir sorunun daha da büyümemesi için parti farkı dinlemeksizin üzerimize düşeni yaptık. Emeği geçen herkese, tüm taraflara teşekkür ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.