Gaziantep'te Dev Ekmek Fabrikası Kuruluyor! Günde 100 Bin Ekmek Üretilecek

Gaziantep'te Dev Ekmek Fabrikası Kuruluyor! Günde 100 Bin Ekmek Üretilecek
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından hayata geçirilen HAYDİ Büfeleri ile vatandaşlara uygun fiyattan ekmek satışı devam ediyor. Halk Ekmekten Sorumlu Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, günlük 100 bin ekmek üretimi yapacak olan Ekmek Fabrikasının yıl sonunda hizmete alınacağını söyledi.

Gaziantep’te ekmek fiyatlarındaki artış sonrası Büyükşehir Belediyesi harekete geçmiş ve HAYDİ büfeleri aracılığıyla halk ekmek satışlarına başlanmıştı. Ekmek fiyatlarına gelen zam sonrası Halk Ekmek fiyatları da yükselmiş, 5,5 TL’den satılmaya başlanmıştı.

100 BİN EKMEK ÜRETİLECEK

GBB Halk Ekmekten Sorumlu Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, halk ekmek fabrikası kurulacağını söyledi.  Yılmaz, günlük 100 bin adet ekmek üretilecek ekmek fabrikasının Aralık ayı içerisinde hizmete açılacağını müjdeledi. Yılmaz, el değmeden üretilecek ekmeğin maliyetinin düşük olacağını ve bunun fiyatlara da yansıyacağını söyledi.

5,5 TL’DEN SATILIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 3’ü Nizip’te olmak üzere 54 büfede, vatandaşlara daha uygun fiyata ekmek satılıyor. Halk Ekmekten Sorumlu Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Fırıncılar Odasının odadan aldığı rakamın 6.5 lira olduğunu, belediyenin ise sübvanse ederek ekmeği 5.5 liraya sattığını belirtti. Yılmaz, yaz aylarında ekmek satışlarının düştüğünü, okulların açılmasıyla birlikte tekrar yükseldiğini dile getirerek, “Günlük ekmek satışımız yaz kış değişiyor. Günlük ortalama 50 bin adet ekmek satıyoruz” diye konuştu.

ARALIK AYINDA HİZMETE AÇILACAK

Ekmek fabrikası ile ilgili çalışmaların devam ettiğini anlatan Yılmaz şunları söyledi:“Çimento Kavşağında yapılan ekmek fabrikasının 5 bin m2 kapalı alanı olacak. Günlük 100 bin adet ekmek üretilecek. Sandviç ve roll ekmeği de üretecek. Kaliteli ve uygun fiyata olacak. Hijyenik şartlarda son derece modern bir tesis olacak. Ankara’dan bu tarafa en teknolojik, en modern fabrika olacak. El değmeden ekmek üretilecek. Un girecek, ekmek çıkacak. Maliyet düşecek. Maliyet düşünce halka daha ucuz ekmek satacağız. Aralık ayı içerisinde açmayı planlıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.