Gaziantep’te hangi partinin oyu yükseldi! Sürpriz sonuçlar!

Gaziantep’te hangi partinin oyu yükseldi! Sürpriz sonuçlar!
Siyasi partiler yerel seçime hazırlanırken, ASAL Araştırma 14-25 Temmuz arasında yapılan genel seçim anketinin sonuçlarını yayımladı. Ankete göre AK Parti farkı koruyor. İşte parti parti son durum.

ASAL Araştırma " Türkiye Siyasi Gündem Araştırması"nı yayımladı.

Araştırmada, siyasi partilerin seçmendesteği, hükümet ve diğer siyasi partilerle ilgili kanaatler ve Temmuz ayı gündem konularıyla ilgili değerlendirmeler yer aldı.

14-25 Temmuz 2023 tarihleri arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırıkkale, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak'ta 18 yaş ve üzeri 2 bin 520 kişiyle yapılan ankette vatandaşlara, "Bu pazar milletvekili genel seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz? " sorusu yöneltildi.

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, 26 ilde yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara, "Bu pazar milletvekili genel seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yöneltti.

ANKETE GÖRE AK PARTİ YİNE FARKI KAZANIYOR

Ankete göre; kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti'nin oy oranı yüzde 33.5, CHP'nin oy oranı yüzde 23.7 ve MHP'nin oy oranı ise yüzde 10.2 oldu.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ankete katılanların yüzde 33.5'i bu soruya AK Partiyanıtını verdi. Bunu yüzde 23.7 ile CHP cevabını verenler takip etti. MHP yanıtı ise yüzde 10.2 ile üçüncü sırada yer aldı. Yüzde 9.1'lik bir kesim ise bu soruya İYİ Particevabını verdi.

BU PAZAR MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ OLSA HANGİ PARTİYE OY VERİRSİNİZ? (KARARSIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRA)

AK Parti: %33.5
CHP: %23.7
MHP: %10.2
İYİ Parti: %9.1
HDP/Yeşil Sol Parti: %8.4
Yeniden Refah Partisi:%3.5
TİP:%2.2
Zafer Partisi:%2.0
Memleket Partisi:%1.5
BBP:%1.1
Diğer Partiler: %4.8

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.