GAZİANTEP, Gastronomi kenti mi yoksa Teksas mı? Gaziantep'ın akıbeti merak konusu oldu...

GAZİANTEP, Gastronomi kenti mi yoksa Teksas mı? Gaziantep'ın akıbeti merak konusu oldu...
Dünyaya kendisini gastronomi kenti olarak tanıtan Gaziantep'te suç oranları git gide artmaya devam ediyor. Her geçen gün artan hırsızlık olaylarının yanı sıra şehirdeki çete savaşları, uyuşturucu ticareti ise dikkat çekiyor.

Yemekleri ile tüm dünyaya nam salan Gaziantep'te asayiş olayları dur durak bilmiyor. Şehirde her geçen gün suç oranı artmaya devam ediyor.


BİR HAFTADA 230 ŞÜPHELİ YAKALANDI!


Gaziantep Emniyeti'nin verilerine göre sadece bir hafta içerisinde 230 şahıs yakalanırken 121 faili meçhul hırsızlık olayı ise polis tarafından aydınlatıldı.
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 31 Temmuz - 06 Ağustos tarihleri arasında yaptığı asayiş uygulamalarında 19 adet ruhsatsız tabanca, 20 adet ruhsatsız tüfek, 8 adet kurusıkı tabanca, 325 adet fişek ele geçirilirken 121 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı. Operasyonlar sonucunda belirtilen olaylara karıştıkları tespit edilen 984 şüpheliden 129’u sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı. 855 şüpheli ise serbest bırakıldı.
Öte yandan, çeşitli suçlardan aranan 230 şüpheli yakalanarak Adli Mercilere teslim edildiği bildirildi.


650 BİN RUHSATSIZ SİLAH VAR!


Nüfusu 3 milyona dayanan Gaziantep'te yaklaşık olarak 600 bin kadar ruhsatsız silah olduğu düşünülüyor. Gaziantep Emniyeti yoğun olarak çalışmalarına devam etmesine rağmen şehrin dört bir yanından ruhsatsız silah vakası gelmeye devam ediyor.


GAZİANTEP'TE ÇETE SAVAŞI MI VAR?


Geçtiğimiz ay içerisinde Gaziantep'te yaklaşık 10 kişi silahla öldürüldü. Bu oranlar sonucu akıllara Gaziantep'te çete savaşı mı var sorularını getirdi. Gözü dönmüş magandalar suç işlerken ise etraftaki insanlara aldırış etmiyorlar.


DÜĞÜN MAGANDALARININ ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR!

Gaziantep'te her ne kadar sokak düğünleri yasak olmasına rağmen bir çok mahallede sokak düğünü geleneği devam ediyor. Eğlence amaçlı etrafa ateş açan düğün magandaları ise bir çok vatandaşın yaralanması neden oluyorlar.


SİLAHLAR SUSMADI!

Gaziantep'te geçtiğimiz aylarda kutlama yapan şahıslar yüzünden şehirde gece boyunca silah sesleri dinmezken kentte yaklaşık olarak 600*650 bin arası ruhsatsız silah olduğu düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.